Teknoloji

Apple düşük iPhone satışları nedeniyle işe alımları yavaşlatıyor

apple koronavirüs

Apple iPhone satışlarının beklenenin altında seyretmesi nedeniyle bir süre önce çeyrek sonuçlarına dair öngörülerini revize etmişti. Bu durum, Apple’ın başka planlarını da etkilemişe benziyor. Bloomberg‘de yer alan habere göre, Cupertino merkezli şirket bazı birimlerindeki yeni personel alımlarını yavaşlatacak.

Apple’ın işe alımları tamamen dondurmayacağını ve mevcut personeli işten çıkarmayacağını vurgulamak gerekiyor. Ancak bundan sadece 6 ay önce piyasa değeri 1 trilyon dolar seviyesinde olan bir şirketin finansal bakımdan belirsiz bir döneme girmiş olmasının dikkat çekici olduğunu söylemek gerekiyor. iPhone’un istikrarlı grafiğinin tökezlemesi, söz konusu tablonun en önemli nedeni olarak öne çıkıyor.

Bloomberg’in haberine göre, işe alımların yavaşlatılması kararı Apple CEO’su Tim Cook tarafından bir süre önce çalışanlara duyuruldu. Cook’un hangi birimlerin daha az eleman alacağı konusunda karar verilmediğini, ancak yapay zekâ biriminin agresif şekilde büyümeye ve genişlemeye devam edeceğini dile getirdiği belirtildi. Cook konuşmasında pazarlama biriminden özellikle bahsetmese de, Apple’ın pazarlama biriminin odak noktasını diğer projelerden iPhone’a kaydırdığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti.

Tim Cook, kısa bir süre önce yatırımcıları şirketin ilk çeyrek sonuçlarının beklenenden daha düşük olacağını açıklamış ve bunun iPhone satışlarının öngörülenden daha düşük olmasından kaynaklandığını belirtmişti. Apple iPhone satışlarının düşüklüğünün sebeplerinden birinin ise 2018 boyunca devam eden pil değişim kampanyası olduğunu ifade etmişti. Söz konusu kampanya çerçevesinde 11 milyon iPhone pilinin değiştirildiği ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER