Teknoloji

Apple dünyanın en büyük ikinci MEMS müşterisi oldu

Apple elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekledi ve dünyanın en büyük ikinci mikroelektromekanik sensör (MEMS) alıcısı oldu. İvmeölçer, jiroskop ve mikrofon gibi iPhone, iPod touch ve iPad’lerde yer alan sensörlerin hepsi MEMS ailesine mensup.

Apple’ın bu listede ikinciliğe oturmasında iPhone 4, iPad ve iPod touch’ın popülaritesi oldukça büyük paya sahip. Pazar araştırma şirketi iSuppli tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, Apple’ın 2010 yılındaki MEMS siparişi yüzde 116.7 oranında arttı. 2009’da 90 milyon dolarlık sipariş gerçekleştirmiş olan şirket 2010’da ise bu miktarı 195 milyon dolara taşıdı. Apple, Nintendo’yu geride bırakırken Samsung’un 5 milyon dolar gerisinde kaldı.

iSuppli’nin MEMS analizini gerçekleştiren baş analisti Jeremie Bouchaud, bir çok müşterinin 2010 yılında iPhone 4, iPad ve iPod touch gibi Apple ürünlerini tercih ettiğini, bu ürünlerin gelişmiş kullanıcı arayüzünün müşteriler için en çekici tarafı oluşturduğunu ve bu arayüzün de büyük oranda ivmeölçer, jiroskop ve mikrofon gibi MEMS elemanlarına bağımlı şekilde geliştirildiğini söyledi.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER