Bilim

Apple Dünya Günü için yenilenebilir enerji temalı video yayınladı

Bugün tüm yerkürede “Dünya Günü” olarak kutlanıyor. Daha yaşanabilir bir dünya için yaptığı çalışmaları zaman zaman gözler önüne seren Apple, bu anlamlı günü de boş geçmedi. Apple Dünya Günü için YouTube kanalı üzerinde yayınladığı “iMessage – Yenilenebilir Enerji” başlıklı videoda, yeşil dünya için yaptığı girişimleri ön plana çıkarıyor.

Başlığından da anlaşılabileceği üzere yenilenebilir enerji konusuna odaklanan videoda Apple, herkesi “yerküreyi biraz daha sevmeye” çağırıyor.

Apple, videoda iMessage’ın yardımıyla iMessage ve benzeri servislerin günlük kullanıcılarının “yeşil girişimler”den nasıl faydalandığını anlatmaya çalışıyor. Şirket iMessage üzerinden gönderilen her mesajın, tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışan Apple veri merkezleri üzerinden iletildiğini anlatıyor ve iMessage ile gönderilen her mesajla “Dünya’ya sevgi gösterildiğini” belirtiyor.

apple dunya gunuVideoyu hem Dünya Günü’nü hem de Apple’ın yerküreyi bulduğundan daha iyi bırakma konusundaki çalışmalarını ön plana çıkarmak için iyi bir tercih olduğu söylenebilir. Cupertino merkezli şirket, geçtiğimiz hafta da App Store üzerinde bir kampanya başlatmış ve uygulamalar üzerinden WWF’ye kaynak sağlanmasını mümkün kılmıştı. Şirket, fiziksel mağazalarında da benzer bir destek programını uyguluyor. Apple, Apple Music’te de Dünya Günü’ne özel çalma listelerine yer veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER