Manşetler

Apple Dünya Galerisi 23 Nisan’a özel çocuk fotoğraflarıyla renkleniyor

apple dünya galerisi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple dünya galerisi

Apple World Gallery kampanyası dahilinde dünyanın dört bir yanındaki fotoğrafçıların iPhone’larla çektikleri fotoğrafları cadde ve sokaklarda bulunan reklam alanlarında sergiliyor. 23 Nisan Uluslar Egemenlik ve Çocuk Bayramı şerefine dünyanın dört bir yanından paylaşılıp seçilen 18 farklı fotoğrafçının çektiği cocuk fotoğrafları 20 Nisan – 5 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’daki çeşitli açık hava mecralarında görülebiliyor.

Apple Dünya Galerisi 23 Nisan fotoğrafları arasında Türkiye’den de bir fotoğraf var. İzmit’te yaşayan Elektronik Mühendisi Salih Kelleci’nin 4.5 yaşındaki kızını iPhone 6s’in arka kamerasıyla çektiği fotoğraf da Apple tarafından sergilenenler arasına girdi.

Fotoğrafı Kocaeli’de çektiğini belirten Kelleci, herhangi bir ek donanım veya uygulama kullanmamış, çektikten sonra da fotoğraf üstünde herhangi bir düzenleme işlemi gerçekleştirmemiş. Genellikle farklı mekanlarda kızının fotoğraflarını çektiğini belirten Kelleci, bu şekilde kızı için hatıra niteliğinde bir arşiv oluşturduğunu belirtiyor. Çekim yaptığı andaki ışığı, ambiyansı ve ruh hâlini de fotoğrafı çekmek için mükemmel olarak nitelendiriyor.apple-dunya-galerisi-salih-kelleci-210416

Apple Store 23 Nisan atölyeleri çocuklara özel

Apple 23 Nisan günü İstanbul’daki Zorlu Center ve Akasya Alışveriş Merkezleri’nde bulunan Apple Store’larda 2 özel atölye çalışması gerçekleştirecek. Bu atölye çalışmaları ile çocuklar iPad ile kendi süper kahramanlarını yaratabilecekler. Bu arada çocuğunun harika bir portresini çekmek isteyenler için de özel bir atölye çalışması olacak.

İLGİLİ HABERLER