Teknoloji

Apple Dünya Emoji Günü için liderlik ekibinin fotoğraflarını Memoji’lerle değiştirdi

apple dünya emoji günü memoji

apple dünya emoji günü memojiBugün Dünya Emoji Günü ve Apple da bu eğlenceye tüm yöneticilerin fotoğraflarını, yüzlerinin Memoji versiyonlarıyla değiştirerek katılıyor. Teknik açıdan Memoji, emoji ile aynı şey değil. Bunlar gerçek emoji karakterlerinin tarzında hazırlanan, Apple yöneticilerine özel karakterler. Bunları bir metin içinde kullanmak veya emoji simgeleri gibi farklı uygulamalarda kullanmak mümkün olmuyor. Kullanmak için bunları görüntüye dönüştürmek gerekiyor.

Apple’ın kullanımı ise Memoji’nin en iyi nasıl kullanılabileceğini gösteren güzel bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Apple’ın yaptığı çalışmada bazı yöneticilerin detaylarının çok iyi şekilde yansıtıldığını görüyoruz. Örneğin Tim Cook’un Memoji karakteri kendisine epey benziyor, onun bazı röportajlarda gördüğümüz o gülümsemesini yansıtmayı başarıyor. Tabii ki, Memoji simgelerinin esas başarısı, yüz veya saç stili gibi unsurların kişiye tam olarak uymasına bağlı gibi görünüyor.

apple dünya emoji günü memoji

Memoji, Samsung Galaxy S9 ve S9+’da gördüğümüz AR Emoji gibi, ön kamerayı kullanarak yüzün bir modelini çıkarmıyor. Bunun yerine Apple’ın sunduğu farklı yüz, göz, burun, saç, kulak ve diğer detay seçenekleri arasından uygun olanlarını seçmeniz ve kendinize en yakın karakteri oluşturmanız gerekiyor. Memoji oluşturma aracı seçenekler açısından bir hayli zengin görünse de, daha başarılı karakterler için Apple’ın seçenekleri daha da artırması gerekiyor.

Öte yandan Apple Dünya Emoji Günü’nün hemen öncesinde, iOS 12 ile birlikte aralarında nazar boncuğunun da bulunduğu 70 yeni emoji karakterinin geleceğini açıkladı.

Dünya Emoji Günü, 2014 yılında Emojipedia kurucusu ve emoji karakterlerinin standartlaştırılmasından sorumlu Unicode Emoji Alt Komitesi Başkanı Jeremy Burge tarafından kutlanmaya başlanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER