Teknoloji

Apple donanım tasarımı ekibine yeni yönetici atamayacak

apple gpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple görevi bırakmaya hazırlanan donanım tasarımı şefi Evans Hankey’in yerine yeni bir isim atamayacak. Şirketin bu planı Bloomberg tarafından gündeme taşındı. Hankey donanım tasarımının dümenine 2019’da Jony Ive’ın ardından geçmişti. Apple’ın efsanevi tasarımcısı Ive, kendi tasarım şirketi LoveFrom’u kurmak için şirketten ayrılmıştı.

Önümüzdeki dönemde şirketin yaklaşık 20 kişilik endüstriyel tasarım ekibinin doğrudan operasyon şefi Jeff Williams’a bağlı çalışacağı söyleniyor. Yeni dönemde kıdemli tasarımcıların daha büyük roller üstleneceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Bu değişiklik Wiiliams’ın sorumluluklarının biraz daha artacağı anlamına geliyor. Tecrübeli yönetici hâlihazırda küresel operasyonları, tedarik zincirini, AppleCare müşteri hizmetlerini ve saat ile sağlık çalışmaları için yazılım mühendisliğini yönetiyor.

Yine de, Bloomberg’in haberinde şirketin bir noktada donanım tasarımı için yeni bir yönetici atayabileceği belirtiliyor. Alan Dye ise yazılım tasarımını yönetmeye devam edecek.

Apple ürünlerinin tasarımı bu değişimden etkilenecek mi?

Şirketin efsanevi donanım tasarımı grubunun operasyon şefi Williams’a bağlanması, şirket için önemli bir değişim niteliği taşıyor. Ancak bu ekibin zaten Williams’ın sorumluluk alanına bağlı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Ive’ın ayrılmasının ardından Hankey organizasyon şemasında Williams’a bağlı çalışıyordu.

Bu noktada Apple’ın tasarımı bir komiteyle yürüttüğünü hatırlatmakta fayda var. Ive’ın ayrılığının ardından şirket Ive’ın görevlerini Evans Hankey ve Alan Dye arasında paylaştırmıştı. Yapılan son organizasyon değişikliğinin şirketin ürünlerinin görüntüsünü etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER