Teknoloji

Apple dijital kimlik kartlarını sıkı şekilde kontrol edecek

apple dijital kimlik

Apple iOS 15 ile dijital kimlik kartlarını desteklemeye başlamıştı. Ancak resmi kurumların bu dijital kimlik kartlarını kullanmaları sıkı kısıtlamalara bağlı olacak. CNBC’nin haberine göre, Apple’ın sistemini kullanan devletlerin işi sadece kimlik oluşturma ve kontrolüyle sınırlı kalmayacak.

Resmi kurumların Apple’dan gelen taleplerin yönetimi ve performans bildirim beklentilerini karşılamak için de yönetici görevlendirmeleri gerekiyor. ABD’de eyaletlerden özelliğin tanıtımını yapmaları ve diğer kurumları da teşvik etmeleri isteniyor.

Apple’ın Arizona, Georgia, Kentucky ve Oklahoma eyaletleriyle yaptığı sözleşmelerin birbirlerinin aynısı olduğu söyleniyor. Connecticut, Iowa, Maryland ve Utah gibi eyaletlerin de aynı koşullara imza atması bekleniyor.

Apple’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Arizona eyaletinin Ulaştırma Departmanı’ndan yapılan açıklamada, Apple’a özel bir ödeme yapılmadığı belirtildi. Açıklamada sistemin ekonomik maliyetin eyaletler tarafından karşılanacağının da altı çizildi.

Apple dijital kimlik sisteminin detayları, akıllara bazı sorular getiriyor. Eyaletlerin masraflar için bazı ödemeler yapması normal olsa da, sözleşmeler özel bir şirkete devlet sistemlerinin kullanımı ve promosyonu üzerinde hatırı sayılır bir güç veriliyor. Buna ek olarak, Android’in dijital kimlik sisteminin devreye girmesiyle birlikte işlerin karışabileceği de endişeler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER