Manşetler

Apple Destek uygulaması Türkiye’deki kullanıcılara rehber ve randevu hizmeti sunacak

apple destek

apple destekApple Destek uygulaması nihayet Türkiye’de de yayınlandı. Uygulamanın erken safhadaki versiyonu 2015 yılında görülmüş, birkaç hafta önce de Hollanda’nın App Store’unda dar kapsamlı şekilde denemeye açılmıştı. Apple şimdi bu uygulamayı dünyanın birçok noktasında App Store üzerinden indirmeye sundu.

Uygulama Apple Destek adını taşıyor ve tamamen Türkçe arayüzle geliyor. Adından da anlayacağınız üzere, uygulama sayesinde Apple kimliğinize kayıtlı tüm cihazlarınızla ilgili tek bir noktadan destek alabilirsiniz. Açılış sayfasında Apple kimliğiniz altındaki tüm cihazları listeyen uygulama, bu cihazlarla ilgili kılavuzlar, iCloud ve fotoğraf düzenleme gibi konulara ait rehber niteliğinde yazılar, yerel Apple mağazalarından onarım veya destek için randevu alma gibi özellikleri sunuyor.

Buna ek olarak Apple Destek uygulaması aracılığıyla bir destek birimi çalışanına mesaj atabilir, e-posta iletisi gönderebilir ve hatta onu doğrudan arayabilirsiniz. Bunun yanı sıra unutulan Apple kimlikleri veya zayıf pil ömrü gibi konularda yardımcı olacak rehberler de mevcut.

Apple Destek İpuçları uygulamasının yerini alabilir

Destek uygulamasının iOS cihazlarında yüklü olarak sunulan İpuçları uygulamasının yerini alabileceği söyleniyor. İpuçları uygulaması iOS 8’de çıkmıştı, ancak birçok kullanıcı bu uygulamanın pek de farkına varmamıştı. İşin için daha fazla teknik destek ve Apple mağazalarından randevu alma imkanı gibi işlevlerin eklenmesi sayesinde kullanıcıların daha sık uğrayacağı bir uygulama elde edilmiş olabilir.

İLGİLİ HABERLER