Apple Danimarka’daki ilk veri merkezini 2017 sona ermeden açmaya hazırlanıyor. Cupertino merkezli şirket, Viborg şehrinde açacağı veri merkezini takip edecek ikinci tesisin detaylarını da şimdiden açıkladı. Apple’ın ülkedeki ikinci veri merkezi Alman sınırı yakınındaki Aabenraa şehrine inşa edilecek. Şirket veri merkezinin 2019 itibarıyla faaliyete geçmesini planlıyor.
Yeni veri merkezi de yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak. Veri merkezi Apple’ın iTunes, iMessage, Siri ve Harita gibi servislerinin Avrupa’da sorunsuz biçimde işlemesi amacıyla faaliyet gösterecek. Veri merkezi için gerekli onaylar henüz alınmış değil. Apple onay sürecinin tamamlanmasının ardından inşaata başlamayı planlanıyor. Veri merkezinin 2019’un ortalarından itibaren işlemeye başlaması öngörülüyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tim Cook Apple’daki son bilanço görüşmesinde vedasını yaptı

Apple, App Store’daki sahte kripto uygulaması nedeniyle milyon dolarlık davayla karşı karşıya

Apple’dan yapay zekâ için ücretli iCloud Plus planı sinyali

Apple’ın yeni MacBook tasarımı beklenenden daha hızlı yayılabilir

Apple bellek krizi yüzünden iPhone fiyatlarını artırabilir
Apple’ın İskandinavya Bölge Müdürü Erik Stannow, Danimarka’daki veri merkezi operasyonlarını büyütecekleri için heyecanlı olduklarını belirtti. Stannow, yeni temiz enerji kaynaklarına yatırımın da kendileri adına önemli olduğunun altını çizdi. Cupertino merkezli şirketin yöneticisi, yeni tesiste de yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanacaklarını hatırlattı.
Apple Danimarka elektrik altyapısına güveniyor
Projenin toplam maliyetinin 1 milyar dolara yaklaşması öngörülüyor. Apple’dan yapılan açıklamada, Danimarka’nın güçlü elektrik altyapısının yeni yatırım kararının alınmasında etkili olduğu belirtildi. Cupertino merkezli şirket de yeşil enerji kaynaklarıyla elektrik altyapısına katkıda bulunacak. Apple’ın bu yıl içinde Viborg’da açacağı veri merkezi ise “Danimarka’ya yapılan en büyük yabancı yatırım” şeklinde tanımlanıyor.
Apple bir süredir İrlanda’ya da yeni bir veri merkezi inşa etmeye çalışıyor. Cupertino merkezli şirket, inşaat için resmi onayı 2017’de almıştı. Ancak tesisin inşa edileceği bölgede yaşayanlar, Yüksek Mahkeme’ye itirazda bulunmuştu. 2015’te duyurulan İrlanda veri merkezi projesi hâlâ başlamasa da, taraflar arasındaki anlaşmazlığın yakında çözüme kavuşturulması öngörülüyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


