Teknoloji

Apple Danimarka’daki ikinci veri merkezini 2019’da açacak

Apple Danimarka’daki ikinci veri merkezini 2019’da açacak

Apple DanimarkaApple Danimarka’daki ilk veri merkezini 2017 sona ermeden açmaya hazırlanıyor. Cupertino merkezli şirket, Viborg şehrinde açacağı veri merkezini takip edecek ikinci tesisin detaylarını da şimdiden açıkladı. Apple’ın ülkedeki ikinci veri merkezi Alman sınırı yakınındaki Aabenraa şehrine inşa edilecek. Şirket veri merkezinin 2019 itibarıyla faaliyete geçmesini planlıyor.

Yeni veri merkezi de yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak. Veri merkezi Apple’ın iTunes, iMessage, Siri ve Harita gibi servislerinin Avrupa’da sorunsuz biçimde işlemesi amacıyla faaliyet gösterecek. Veri merkezi için gerekli onaylar henüz alınmış değil. Apple onay sürecinin tamamlanmasının ardından inşaata başlamayı planlanıyor. Veri merkezinin 2019’un ortalarından itibaren işlemeye başlaması öngörülüyor.

Apple’ın İskandinavya Bölge Müdürü Erik Stannow, Danimarka’daki veri merkezi operasyonlarını büyütecekleri için heyecanlı olduklarını belirtti. Stannow, yeni temiz enerji kaynaklarına yatırımın da kendileri adına önemli olduğunun altını çizdi. Cupertino merkezli şirketin yöneticisi, yeni tesiste de yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanacaklarını hatırlattı.

Apple Danimarka elektrik altyapısına güveniyor

Projenin toplam maliyetinin 1 milyar dolara yaklaşması öngörülüyor. Apple’dan yapılan açıklamada, Danimarka’nın güçlü elektrik altyapısının yeni yatırım kararının alınmasında etkili olduğu belirtildi. Cupertino merkezli şirket de yeşil enerji kaynaklarıyla elektrik altyapısına katkıda bulunacak. Apple’ın bu yıl içinde Viborg’da açacağı veri merkezi ise “Danimarka’ya yapılan en büyük yabancı yatırım” şeklinde tanımlanıyor.

Apple bir süredir İrlanda’ya da yeni bir veri merkezi inşa etmeye çalışıyor. Cupertino merkezli şirket, inşaat için resmi onayı 2017’de almıştı. Ancak tesisin inşa edileceği bölgede yaşayanlar, Yüksek Mahkeme’ye itirazda bulunmuştu. 2015’te duyurulan İrlanda veri merkezi projesi hâlâ başlamasa da, taraflar arasındaki anlaşmazlığın yakında çözüme kavuşturulması öngörülüyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

GIGABYTE M27UP, 4K 160 Hz ve Full HD 320 Hz seçenekleriyle 16.599 TL
GIGABYTE M27UP, 4K 160 Hz ve Full HD 320 Hz seçenekleriyle 16.599 TL
Satın Al
TP-Link Tapo C250, 4K iç mekân kamerası 1.799 TL
TP-Link Tapo C250, 4K iç mekân kamerası 1.799 TL
Satın Al
Aula F75, kablosuz mekanik klavye 2.979 TL
Aula F75, kablosuz mekanik klavye 2.979 TL
Satın Al
Spigen Audio TWS S10, aktif gürültü engelleme ile 799 TL
Spigen Audio TWS S10, aktif gürültü engelleme ile 799 TL
Satın Al
Razer Kraken V3 X USB, 285 gramlık oyuncu kulaklığı 2.340 TL
Razer Kraken V3 X USB, 285 gramlık oyuncu kulaklığı 2.340 TL
Satın Al
Belkin 65 W USB-C adaptör, telefon ve dizüstü şarjı için 764 TL
Belkin 65 W USB-C adaptör, telefon ve dizüstü şarjı için 764 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl