Teknoloji

Apple’dan Siri’yi zenginleştirme niyetli satın alma

apple siri

Apple merkezi ABD’nin San Francisco şehrinde bulunan, yapay zekâ teknolojilerine odaklanmış bir girişim olan PullString‘i satın aldı. Axios tarafından yayınlanan habere göre bu girişim, şirketlere karşılıklı konuşma odaklı ses uygulamaları geliştirme konusunda yardımda bulunuyor.

PullString 2011 yılında, eski Pixar çalışanları tarafından kurulmuştu. Şirketin CEO’su Oren Jacob, Pixar’ın eski teknolojiden sorumlu başkan yardımcısıydı. Şimdiye kadar PullString teknoloji endüstrisi içinde çoğunlukla, popüler oyuncukların ses sistemleri için geliştirdiği yazılım omurgasıyla biliniyordu. Bunların arasında Mattell’in konuşan Hello Barbie bebeği de bulunuyordu.

Apple’ın bu anlaşmadan ne gibi bir katkı sağlayacağı şu an için bilinmiyor. Satın alma anlaşmasının değerinin 100 milyon doların altında, ancak PullString’in şimdiye kadar topladığı 44 milyon dolarlık risk sermayesi yatırımının epey üstünde olduğu söyleniyor.

Bu arada oyuncukların dışında, PullString kurumsal tarafta da bazı çalışmalar yapıyor. Şirketlere Amazon’un Alexa ya da Google’ın Asistan platformu için uygulamalar ve çeşitli işlevler geliştirmelerinde yardımcı oluyor. Bunu dikkate alırsak, Apple’ın PullString’i satın alarak bu şirketten Siri destekli uygulamaları ve özellikleri büyütme yolunda yararlanmayı düşündüğünü söyleyebiliriz. Amazon ve Google’ın sunduğu on binlerce entegrasyon, yetenek veya aksiyonla karşılaştırıldığında, Siri’nin biraz arka planda kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER