Bilim

Apple’dan iklim değişikliği ile mücadele için 200 milyon dolarlık fon

apple iklim değişikliği

Apple perşembe günü yaptığı açıklamada, atmosferdeki karbon miktarını azaltmaya yardımcı olmak amacıyla ormancılık projelerine yatırım yapmak ve aynı zamanda yatırımcıları için finansal getiri sağlamak için 200 milyon dolarlık bir fon oluşturduğunu duyurdu. Restore Fund, yani Yenileme Fonu, karbon giderimini artırmayı ve kereste üretmeyi başaran orman mülklerine yatırım yapacak. Hedef ise, atmosferden yılda 1 milyon metrik ton karbondioksiti uzaklaştırmak olarak belirlendi.

Apple geçen yıl iklim değişikliğine olan katkılarını ortadan kaldırmak ve 2030 yılına kadar karbon nötr hale gelmek istediğini dile getirmişti. Şirket, 2030 yılına kadar tedarik zincirinden ve ürünlerinden kaynaklanan emisyonların yüzde 75’ini doğrudan ortadan kaldıracağını ve Restore Fund’ın ise diğer emisyonların yüzde 25’inin ele alınmasına yardımcı olacağını söylüyor. emisyonlarının yüzdesi. Apple’ın Restore Fund’daki ortakları arasında, kâr amacı gütmeyen Conservation International ve fonu yönetecek olan Goldman Sachs grubu yer alıyor.

Apple’ın çevre, politika ve sosyal girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Lisa Jackson, yaptığı açıklamada “Hem finansal getiri hem de gerçek ve ölçülebilir karbon etkileri yaratan bir fon oluşturarak, gelecekte daha kapsamlı bir değişim sağlamayı hedefliyoruz – dünya çapında karbon giderimine yatırımı teşvik ediyoruz.” dedi. “Umudumuz, başkalarının hedeflerimizi paylaşması, kritik ekosistemleri desteklemek ve korumak için kaynaklarına katkıda bulunmasıdır.”

Sera emisyonlarını dengelemenin bir yolu olarak ormanları kullanma stratejisi etrafında bazı tartışmalar bulunuyor. Dünya Ekonomik Forumu, emisyonları azaltmak için geçen yıl bir trilyon ağaç dikmeye yönelik bir girişim başlatmıştı. Ancak araştırmacılar, daha sonra bu çabanın, böyle bir çabanın çevre üzerindeki etkisini fazlasıyla abartan bir çalışmadan kaynaklandığını ortaya çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER