Teknoloji

Apple’dan hobi edinmek isteyenlere mobil uygulama tavsiyeleri

apple app store hobi uygulamaları

Yine hafta sonu hızla geçti ve pazartesi geldi. Ofise geldiniz ve zaten sınırlı olan serbest zamanınızda “Keşke yapabilseydim.” dediğiniz konular aklınızdayken çalışmaya başladınız. Aslında sadece hafta sonu değil, kendinize zaman ayırabileceğiniz her boş vaktinizi verimli değerlendirebilir, faydalı uğraşılarla geçirebilirsiniz. İşten sonra zamanınızı değerlendirerek, mesleğinizin dışındaki becerilerinizi geliştirebilir ve yeni bir şeyler öğrenerek kendinizi daha başarılı hissedebilirsiniz. Apple, App Store’da yer verdiği “Hobi edin, hayatına renk kat” başlıklı hikayesinde bu konuda kullanıcılara yol gösteriyor.

Meetup ile yeni insanlarla tanışın

Meetup uygulaması aynı ilgi alanlarına sahip insanların oluşturduğu hobi kulüplerinden oluşuyor. Normalde tanışamayacağınız arkadaşlar edinerek hobilerini uzmanlaşacağınız yeteneklere dönüştürmek için harika bir ortam yaratıyor. Yeni bir dil öğrenmekten fitness’a, yemek yapmaktan sanata kadar farklı ilgi alanlarına göre önerilen kulüpler arasından seçiminizi yaparak programları takip edebilirsiniz.

Pacer Pedometer & Step Tracker ile harekete geçin

Araştırmalara göre spor, beyinde endorfin hormonunun salgılanmasını sağlayarak olumlu duyguları destekliyor. Pacer Pedometer & Step Tracker uygulaması spor yapmaya hevesli olanların ilk adımı atmasına destek oluyor. Kişisel özelliklerini kaydederek seçenekler arasındaki egzersizlerin doğru formlarını gösteren videolar sayesinde spora yeni başlayanlar daha rahat alışkanlık haline getirebilecekler. Ayrıca sosyal bir yön de dahil etmek isteyenler için arkadaşlarına meydan okuyabilir ve kendinizi motive edecek hedefler belirleyebilirsiniz.

Monster Chords ile müzik yeteneklerinizi keşfedin

Boş zamanlarınızda yeni bir müzik aleti çalmayı da öğrenebilirsiniz. Örneğin, Monster Chords uygulaması ile ukulele öğrenmek mümkün, üstelik çocuklar için hazırlandığı için dersleri takip etmek de çok kolay. Her gün 1 saat pratik ile daha detaylı dersler ile gitar çalmaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca App Store’da ilgi alanlarınıza göre bulabileceğiniz daha pek çok farklı hobi uygulaması bulunuyor.

Ekran Süresi ile alışkanlıklarınızı görün, sınırlamalar getirin

 

ekran süresi

“Benim hiç vaktim yok.” diyorsanız, iPhone’un “Ekran süresi” özelliğini kullanarak telefonunuzdaki hangi uygulamalarda ya da web sitelerinde ne kadar vakit geçirdiğinizi, gün içerisinde telefonunuzu kaç defa açtığınızı, kaç bildirim aldığınızı görebilirsiniz. Bu özellik sayesinde hem gün içerisinde, hem de haftalık kullanımızını kategori ve uygulama bazında saatlik olarak görebilirsiniz. Belki de, aradığınız zamanı yaratmak için bu bilgiler size faydalı olacak ve içlerinden sınırlamak istediğiniz, oyun, sosyal medya vb. gibi kategorilerde uygulamalar bulacaksınız.. Uygulamalara sınırlamalar getirebilir ve arta kalan zamanda hobilerinize odaklanabilirsiniz. Ayrıca Atıl Süre özelliği sayesinde hobinizle başbaşa kalmak istediğiniz anlarda uygulamaları ya da bildirimleri engelleyebilirsiniz.

Ekran süresine ulaşmak için Ayarlar > Ekran Süresi‘ne girmeniz ve grafiğe tıklamanız yeterli olacaktır. Ekran süresi özelliğini ayarlama ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER