EğlenceManşetler

Apple, Cumhuriyetin 100. yılını özel içerikleriyle kutluyor

apple cumhuriyet bayramı

Apple, Türkiye’nin 100. Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak çeşitli platformlarında orijinal içerikler sunacak. Bu özel içerikler arasında yerli uygulama geliştiricilerin başarısı ve Türkiye’nin 100 yıllık müzik geçmişi öne çıkıyor.

Cumhuriyetin 100. yılına özel derlenmiş, Türkiye’nin en iyi filmleri, şarkıları, uygulamaları ve oyunlarından oluşan listelerini farklı Apple platformlarında bulmak mümkün oluyor. Apple’ın iftiharla sunduğu yerli sinemanın en iyilerinden oluşan 100 harika filmi Apple TV’de, Türkiye’nin müzik ile 100 yılını tarihimize damga vurmuş şarkılarları Apple Music listelerinde, Türk geliştiricilerin tasarladığı birbirinden harika uygulamalarları ve oyunları App Store’da keşfedebilirisiniz.

Today at Apple etkinliklerinde ise Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’de müziğin çeşitliliğine dair bilgiler paylaşırken, diğer tarafta Meditopia, Otsimo ve Recontact’in yaratıcılarıyla uygulama geliştirmenin inceliklerini konuşacak, yaratıcı dünyanın yenilikleri keşfedilecek.

Apple’dan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri: 100 yıllık müzik tarihi

apple music cumhuriyet 100. yıl

Today at Apple etkinlikleri, Türkiye’nin bir asırlık müzik serüvenini hatırlatacak. Apple Music editörlerinin hazırladığı özel listelerde, TSM’den hip hop’a kadar çok çeşitli türlerde şarkılar yer alacak. Bu seçkiler sayesinde hem geçmişi hem de bugünün müzik ortamını detaylı bir şekilde inceleme imkanı bulabileceksiniz.

Yerli uygulamaların 100. yıl kutlaması

App Store, Türkiye’nin yetenekli uygulama geliştiricilerinin sunduğu 100 harika uygulama ve oyunu ön planda tutacak. App Store, Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına Türkiye’nin en iyi uygulama ve oyun geliştiricilerini ve yapıtlarını sergileyerek, bu alandaki başarımızı hatırlatmayı hedefliyor.

App Store geliştirmecilerden ipuçları paylaşmaya devam ediyor. Uygulama geliştiricileriden Rina Onur Şirinoğlu oyun üreticilerinin başarılı olmak için oyuncuları neyin heyecanlandıracağını dikkatlice düşünmeleri gerektiğine değinirken, Zafer Elçik birbirinden farklı öğrenme becerilerine sahip çocuklar için uygulama üreten geliştirme şirketi Otsimo ile, özel eğitimi demokratikleştirmeyi hedefliyor.

Bir asırdır Türkiye, ülkenin dört bir yanından yerel hayatın izlerini yansıtan öykülerle, zengin bir edebiyat üretiyor. Storytel, Dinlebi ve TRT Dinle gibi uygulamaların sesli kitap, e-kitap ve radyo tiyatroları seçkisiyle unutulmaz bir Anadolu gezisine çıkabilirsiniz.

Türkiye’nin gün geçtikçe daha başarılı olan uygulama geliştirme stüdyoları, cebe sığan türlü türlü araçlar ve eğlence biçimleri üretmeye devam ederken, ülkenin yetenekli geliştiricilerinin oluşturduğu 100 muhteşem uygulama ve oyuna göz atabilirsiniz.

Türk filmlerinin dijital dünyada yer sahibi olmasında önemli rol oynayan MUBI’nin editörlerinin Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak paylaştığı seçkiyi de inceleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER