Teknoloji

Apple COVID-19 nedeniyle yeni üretim planını askıya aldı

foxconn shenzhen

Apple, iPad ve MacBook gibi bazı ürünlerinin üretimini Çin’den Vietnam’a kaydırma planını COVID-19 kaynaklı sorunlar nedeniyle askıya aldı. Koronavirüsün üretim süreçlerini zorlaştırmasının ve mühendislik kaynaklarını sınırlamasının bu kararda etkili olduğu söyleniyor.

Söz konusu iddiayı Japon Nikkei gazetesi gündeme taşıdı. Haberde AirPods 3 için geniş ölçekli üretimin Vietnam yerine Çin’de başladığı ifade edildi.

Apple ilk modelden bu yana AirPods üretiminin büyük kısmını Vietnam’da gerçekleştiriyor. Şirket bunun için Inventec ile çalışıyor. Ancak AirPods 3 üretiminde ana üssün Çin olacağı ve daha sonrasında Vietnam’da yapılacak üretimle stokların destekleneceği de söyleniyor. Nikkei, üretimin yüzde 20’lik kısmının Vietnam’da yapılabileceğini belirtti.

ABD ve Çin arasındaki ilişkiler Donald Trump’ın ABD’de başkanlık yaptığı 2018’den bu yana pek iyi seviyede değil. ABD’nin kararları nedeniyle pek çok teknoloji şirketi Çin yerine başka bir ülkede üretim yapma fikrini değerlendirmeye almıştı. Apple, Foxconn’dan 2020’nin sonlarında iPad ve MacBook üretimini kaydırmasını istediğine dair haberler gündeme gelmişti.

Apple üretimi Vietnam’a kaydırma konusunda harekete geçse de, COVID-19 bu süreci biraz daha geciktirecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER