Teknoloji

Apple COVID-19 nedeniyle ABD’de çok sayıda mağazasını kapattı

apple covid-19 satın alma

Apple son iki haftalık dönemde personelde görülen COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle ABD’de çok sayıda mağazasını kapattı. Bu listeye geçtiğimiz gün itibarıyla ABD ve Kanada’da yenileri eklendi.

Florida eyaletindeki Dadeland ve The Gardens Mall, Atlanta’daki Lenox Square, Houston’daki Highland Village, Ohio eyaletindeki Summit Mall, New Hampshire eyaletindeki Pheasant Lane ve Kanada’nın Montreal şehrinde bulunan Sainte-Catherine mağazası listeye eklenen son mağazalar oldu.

Bloomberg’in haberine göre, kapatılma kararı personelin yüzde 10’unun testlerinin pozitif çıktığı mağazalar için alındı. Şirket, ABD’de omikron varyantına bağlı olarak COVID-19 vakalarının artmasının ardından mağazalarda maske kullanımını yeniden zorunlu hâle getirmişti. Cupertino merkezli şirket, çalışanlarının ofise dönüşünü de süresiz olarak ertelemişti.

9to5Mac sitesinin haberine göre, Apple pek çok büyükşehirde ücretsiz olarak iki saatte teslim olma seçeneğini sunmaya başladı. Bu seçeneğin 24 Aralık günü öğlen saatlerine kadar aktif olacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER