Teknoloji

Apple çalışanlarına COVID-19 aşısının hatırlatma dozunu zorunlu tutuyor

apple covid-19

Apple, çalışanlarının devam eden Omicron varyantı dalgasından az etkilenmesi için COVID-19 aşı takvimine uyulması konusunda hassas davranıyor. The Verge sitesinin haberine göre, şirket tarafından çalışanlara gönderilen bir e-postada, çalışanların ofislere ve mağazalara girebilmeleri için COVID-19 aşılarının hatırlatma dozunu 15 Şubat’a kadar olmaları gerektiği belirtildi. Hatırlatma dozu zamanı gelen çalışanların dört hafta içinde aşılarını olması ve sertifikalarını alması isteniyor.

Aşı yaptırmayan veya gerekli sertifikaları sağlayamayanların 24 Ocak’tan itibaren hızlı antijen kitleriyle yapılan testlerde negatif çıkmaları gerekiyor. Ancak bu kararın ofis ve mağaza çalışanlarını nasıl etkileyeceği bilinmiyor.

Apple’ın aşı kararının gerekçeleri ise oldukça anlaşılır. Şirket ilk iki doz aşının zaman içinde azalan etkisi ve Omicron varyantı kaynaklı vakaların artışı nedeniyle çalışanlarının ağır hastalığa karşı koruma amacıyla aşı olmasını istiyor.

Apple COVID-19 salgınında Omicron varyantı kaynaklı vaka artışları nedeniyle Kuzey Amerika’da çok sayıda mağazasını kapatmak zorunda kalmıştı. Dolayısıyla şirketin hatırlatma dozları konusunda hassas olmasına şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER