Bilim

Apple COVID-19 aşısı olmayan çalışanlarına test zorunluluğu getiriyor

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google bir süre önce tüm çalışanlarına COVID-19 aşısı olma zorunluluğu getirmişti. Apple henüz böyle bir karar almış değil. Ancak Cupertino merkezli şirket de protokollerini sıkılaştırıyor. Bloomberg’in haberine göre, Apple COVID-19 aşısı olmayan tüm kurumsal çalışanlarından ofise gelirken test olmalarını isteyecek.

Apple geçtiğimiz eylül ayında çalışanlarından aşı durumunu gönüllü olarak paylaşmalarını talep etmişti. Aşı durumunu paylaşmayı kabul etmeyenlerin de günlük şekilde test yaptırmaları gerekecek. Aşılı ofis çalışanlarının ise haftada bir “hızlı test” vermeleri yeterli olacak.

Apple’ın perakende mağazalarında çalışanlar içinse, müşterilerle yüz yüze gelmelerine rağmen, bir test zorunluluğu söz konusu değil. Aşılanmayan mağaza personelinin haftada iki defa test yaptırması gerekiyor. Tıpkı ofis çalışanları gibi, aşılı mağaza çalışanlarının da haftada bir defa hızlı teste girmeleri gerekiyor.

Apple’ın bir aşı zorunluluğu getirip getirmeyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak ABD’de Biden yönetimi tüm federal iş ortaklarından aşı zorunluluğu uygulaması istemişti. Amerikan yönetimine ürün satan Apple’ın da bu grupta olduğunu belirtmekte fayda var.

Apple çalışanlarının COVID-19 aşı durumlarını 24 Ekim’e kadar şirkete bildirmesi gerekiyor. Böylelikle bahsedilen kuralların 1 Kasım’a kadar uygulamaya koyulabileceği belirtiliyor. Aşısız çalışanların hızlı test kitlerini Apple ofislerinden ve mağazalarından tedarik edebileceği ve sonrasında da bir içi uygulama üzerinden sonuçlarını şirkete bildirebileceği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER