Teknoloji

Apple’dan Corning’e büyük destek

apple iphone 11 pro corning

Apple, ekran camı üreten Corning ile olan yakın işbirliğini devam ettiriyor. Cupertino merkezli şirket, 2017’de Corning’e 200 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Apple şimdi de Corning’e 250 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını açıkladı.

Corning, Apple’ın kendisine sağladığı maddi kaynağı Apple ürünlerinde kullanılacak cam teknolojilerinin gelişimi için değerlendirilecek. Geliştirilecek cam teknolojilerinden iPhone, iPad ve Apple Watch gibi ürünlerde yararlanılacak. Apple, Corning’e 250 milyon doları İleri Üretim Fonu üzerinden aktaracak. Şirket, söz konusu fonu ABD’de istihdamı ve teknoloji gelişimini artırmak amacıyla oluşturmuştu.

Apple uzun yıllardır iPhone ve Apple Watch’ların ekranında safir cam kullanıyor. Bu süreçte şirket ve bir numaralı cam tedarikçisi olan Corning arasındaki ilişki de iyiden iyiye yakınlaşmış durumda.

Yeni yatırımın duyurusunun Apple’ın iPhone 11 Pro serisinin dayanıklılığına vurgu yaptığı bir dönemde gerçekleştirilmesi de dikkat çekiyor. Apple, yeni iPhone modellerinin bir akıllı telefonda kullanılan en sağlam cama sahip olduğuna vurgu yapıyor. Apple’ın yeni telefonlarının arka panelinde de kablosuz şarja izin veren tek parçalık bir cam kullanılıyor.

Apple Corning camları için şimdiye kadar milyarlarca dolar harcadı

Apple açıklamasında ilk iPhone’un 2007’de tanıtıldığını hatırlatıyor ve o günden bu yana iPhone, Apple Watch ve iPad’de kullanılan camlar için Corning’in camları için neredeyse 3 milyar dolar ödediğinin altını çiziyor.

Yapılan yatırım ile Corning bünyesinde sadece Apple ürünlerine yönelik projelerde çalışacak 1000 kişiye istihdam sağlanacak. Apple, İleri Üretim Fonu için açıkladığı 1 milyar dolarlık ilk bütçenin tamamını harcadığını ve 5 milyar dolarlık ikinci bütçenin de yüzde 20’lik kısmını kullandığını açıkladı. Corning’in ardından Apple’dan en büyük desteği alan şirket, Finisar oldu. Merkezi ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan şirket, Apple’ın Face ID teknolojisinin arkasındaki şirket olarak tanınıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER