Teknoloji

Apple stajyer alımlarında çeşitliliği artırmak için Code2040 ile işbirliğine gidiyor

code2040-130815

Apple, çalışanları arasında çeşitliliği artırmanın sadece daha fazla kişiyi işe almaya veya üniversite bursları dağıtmaya bağlı olmadığının farkında gözüküyor. Şirket, günün birinde sürekli çalışan haline gelebilecek stajyerlerin alımında da çeşitlilik hassasiyeti çerçevesinde hareket ediyor.

Bu doğrultuda kariyer kuruluşu Code2040 ile işbirliğine gitme kararı alan Apple, siyahi ve Latin üniversite öğrencilerine ücretli staj imkanı sağlayacak. İşbirliği çerçevesinde ilk olarak, Code2040’ın 2016’da üniversitelerin bilgisayar bilimleri bölümlerinden mezun olacak 80 bursiyerinden 10 tanesine Apple’da staj imkanı sağlanacak. Sonrasında bu gruba iki stajyer daha eklenecek.

Apple gibi binlerce çalışanı bulunan bir şirket için söz konusu rakam son derece ufak. Buna ek olarak; Facebook, LinkedIn, Jawbone ve Tumblr gibi şirketlerin Code2040 ile birlikte çalışmaya çok daha önceden başladığını da belirtmek gerekiyor.

Yine de, Silikon Vadisi’nde giderek daha önemli hâle gelen çeşitlilik konusunda Apple’ın en kapsamlı programları yürüten şirketler arasında bulunduğunu unutmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER