EğlenceManşetler

Apple Clips uygulamasına dikkat çekici yenilikler

apple clips

Apple’ın Clips uygulaması için çıkan son güncelleme bu uygulamanın tam donanımlı bir mobil video düzenleme uygulaması hâline gelmesini sağlayan yeni özellikler getiriyor. En dikkat çekici yenilik ise GarageBand veya diğer müzik uygulamalarıyla oluşturulan parçaları videolara doğrudan ekleme imkanı olarak gösteriliyor. Daha önce kullanıcılar sadece dahili parçaları veya iTunes kütüphanesinden parçaları ekleyebiliyordu.

Sadece iOS’te bulunan Clips uygulaması 2017’de çıkmıştı. Yeni nesil yapımcılar için bir tür iMovie uygulaması gibi olan bu uygulama dahili filtreler, çıkartmalar ve geçişler içeriyor. Gelen son güncelleme projeleri AirDrop ya da e-posta üzerinden paylaşma, Dosyalar’a kaydetme gibi ufak tefek yenilikler de getiriyor. Aynı zamanda diğer bulut servislerine yüklemeye olanak sağlayan daha fazla paylaşım uzantısı da ekliyor.

apple clips

Ayrıca videolarınızın 90’larda çekilmiş gibi görünmesini sağlayan yeni bir video kamera filtresi, üç adet yeni Canlı Başlık da bulunuyor. Kullanıcılar girdikleri metinlerin sabit yazı veya hareketli yazı olarak görünmesini sağlayabiliyor veya konuştukları her bir kelimenin ekranda gösterilmesini sağlayabiliyor. Ayrıca sekiz adet yeni “afiş” bulunuyor. Apple’a göre bunlar özelleştirilebilir metinli geçişler. Ayrıca projeleri çoğaltma veya yeniden adlandırma imkanı da son güncellemenin beraberinde geliyor.

Her ne kadar Clips uygulaması Adobe Premiere Rush CC gibi, benzer mobil video düzenleme uygulamalarına göre dar kapsamlı olsa da, bu uygulamada amaçlanan daha sade, kolay ve sezgisel bir kullanım. Ayrıca Apple, kullanıcıların video projelerini öğretmenlere Schoolwork uygulaması aracılığıyla yüklemeleri için ClassKit desteği de ekliyor.

İLGİLİ HABERLER