Eğlence

Apple Clips iPad uygulamasına fare ve izleme dörtgeni desteği ekledi

apple clips ipad

Apple, Clips video hazırlama uygulamasının iPad versiyonunu fare, izleme dörtgeni ve Bluetooth klavye desteğiyle güncelledi. Bu imkandan yararlanmak için kullanıcıların tabletlerini iPadOS 13.4 veya iPadOS 13.4.1 ile güncellemiş olmaları gerekiyor.

Son güncellemeyle birlikte Clips’e başka yenilikler de ekleniyor. Bu yeniliklerle birlikte Clips’in video hazırlamak isteyenlere sunduğu imkanlar da hatırı sayılır ölçüde artıyor ve Clips alanındaki güçlü alternatiflerden biri olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Kullanıcılar artık uygulamada hazırladıkları klibin bir karbon kopyasını çıkarabilecek. Bu kopyada videoya eklenen tüm efektler bulunacak. Bunun için uygulamadaki “Kopyasını Oluştur” butonuna tıklamak veya “Bölme” aracıyla videoyu parçalara ayırmak yeterli olacak. Apple, uygulamayla kullanıcıların videolarının böldükleri kısmına ekranda bir anda ortaya çıkan çıkartmalar ekleyebileceğini de belirtti.

Apple, Clips uygulamasının iPad versiyonunda 11’den fazla hareketli Mickey ve Minnie Mouse çıkartması sunuyor. Buna ek olarak, kullanıcılar güncellenmiş 8-bit çıkarma seçeneklerinden birini de seçebiliyor. Yeni eklenen “Game Over” (Oyun Bitti) ve Bahar Zamanı posterleri de videoları renklendiriyor. Güncelleme, performans ve kararlılık iyileştirmelerini de beraberinde getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER