Eğlence

Apple Clips için artırılmış gerçeklik güncellemesi

apple clips

Apple, kısa biçimli video uygulaması Clips için sunduğu yeni bir güncelleme sayesinde, artık kısa videolarınıza artırılmış gerçeklik lazerleri, konfeti ve daha fazlasını eklemenize izin veriyor.

AR Spaces adı verilen özellik, LIDAR donanımlı Apple cihazlarına sahip kullanıcıların (iPhone 12 Pro, 12 Pro Max ve 2020 ile sonrasında çıkan iPad Pro modellerini kullananlar) duvarlar ve zeminlerle etkileşime girebilen oda doldurma efektleri eklemesine olanak tanıyacak. Apple’ın 20 Nisan etkinliğini izlediyseniz, dünkü sürümle birlikte güncellemeye kısa bir bakış atmış olabilirsiniz.

Apple’ın sunum videosundan alınan bu GIF animasyon ile bu yeni özelliğin nasıl çalışacağına dair bir fikir edinebilirsiniz:

Apple, videolarınıza daha da fazlasını eklemek istiyorsanız, AR Spaces efektlerinin, animasyonlu çıkartmalar ve emoji gibi Clips’te yerleşik olarak bulunan diğer efektlerle de çalıştığını söylüyor. Uygulama güncellemesi hemen şimdi App Store’dan indirilebilirsiniz.

Clips güncellemesi Apple’ın, büyük bir ilgi duyduğu artırılmış gerçeklik alanındaki en son deneyidir. Şirket, geçtiğimiz şubat ayında, ikinci sezonu Apple TV+ üzerinde gösterime giren For All Mankind dizisiyle bağlantılı bir AR deneyimi uygulaması yayınladı. CEO Tim Cook ise, bu ayın başlarında verdiği bir röportajda AR teknolojisi hakkındaki bazı düşüncelerini paylaşmıştı. Apple’ın tam teşekküllü bir AR/VR başlığı üzerinde çalıştığına dair söylentiler de var.

İLGİLİ HABERLER