Teknoloji

Apple Clips uygulamasını Disney ve Pixar karakterleriyle renklendiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple clipsApple Clips uygulamasını geçtiğimiz mart ayında duyurmuş ve nisan ayında yayınlamıştı. Uygulama için hazırlanan son güncelleme işlev bakımından bir yenilik getirmiyor, ancak görsel açıdan Clips’i çok daha eğlenceli kılma potansiyeli taşıyor. Kullanıcılar uygulama üzerinde hazırladıkları kısa videolara Disney ve Pixar karakterlerinin hareketli çıkartmalarını ekleyebiliyor.

Güncellemenin getirdikleri Disney ve Pixar karakterlerinin çıkartmalarıyla sınırlı kalmıyor. “Canlı Başlıklar”ı düzenlemek için özel bir buton geliştiren Apple, kullanıcılarına yeni “Poster” seçenekleri de sunuyor.

Clips, iPhone ve iPad sahiplerine video düzenleme konusunda iMovie dışında bir alternatif sunabilme amacıyla hazırlanmıştı. iMovie’ye kıyasla daha “mobil” bir uygulama imajı çizen Clips, iOS kullanıcılarından pek ilgi görmemiş ve App Store sıralamalarında aşağıda kalmıştı.

Apple Clips videoları “renklendirme” konsunda Instagram ve Snapchat’e benzer bir mantığa sahip

Clips video düzenleme konusunda Instagram ve Snapchat gibi uygulamalara kıyasla daha güçlü bir seçenek niteliği taşıyor. Ancak Clips’in de temelinde Instagram ve Snapchat’inkine benzer bir mantık bulunuyor. Kullanıcılar telefonlarıyla çektikleri videoları filtreler, çıkartmalar ve notlarla renklendirdikten sonra birleştirip bir tür kısa film oluşturabiliyor. Benzerlikler burada sona eriyor. Bağımsız bir uygulama olan Clips’in sosyal medyayla organik bir bağlantısı bulunmuyor. Clips ile hazırlanan videolar Facebook’ta, Twitter’da veya başka sosyal medya platformlarında paylaşılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER