Bilim

Apple Çin’de yenilenebilir ormanların korunması için World Wildlife Fund ile işbirliğine gidiyor

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple, Çin’de dünyanın önde gelen çevre koruma örgütlerinden World Wildlife Fund (WWF) ile işbirliğine giderek yenilenebilir ormanların koruması ve oluşturulması için mücadele edecek. Dünyadaki kağıt arzına nötral bir etki yapmayı isteyen Apple, WWF ile birlikte 1 milyon dönüm ormanı korumayı hedefliyor.

WWF Çin CEO’su Lo Sze Ping, iki kurum arasındaki işbirliğinin sorumluluk çerçevesinde yönetilen ormanlarda daha fazla odun üreterek Çin’in karbon izini küçültmeyi amaçladığını belirtti. Lo, Çin’in dünyadaki en büyük kereste ithalcisi olduğu hatırlattı ve ülkenin üretiminin artması gerektiğinin altını çizdi.

Apple ise Çin’de yenilenebilir enerji kullanımı konusunda da çalışmalar yürüteceğini duyururken, söz konusu enerji kaynaklarının ne olacağına dair bilgi vermedi. Üretimden kaynaklanan karbon salınımını aşağıya çekme konusunda öncülüğe hazır olduklarını söyleyen Apple CEO’su Tim Cook, bu değişimin bir gecede gerçekleşmeyeceğinin ve zaman gerektiğinin altını çizdi.

Küresel operasyonların tamamının yenilenebilir enerjiyle yürütülmesi, Apple’ın nihai hedefini oluşturuyor. Şirket üç hafta önce Çin’in Siçuan eyaletinde 20 megawatt’lık bir güneş paneli tesisini faaliyete sokmuştu. Apple söz konusu tesiste Çin’deki tüm mağaza ve ofislerinin tükettiğinden daha fazla elektrik üretmeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER