Teknoloji

Apple Çin’deki veri merkezini 2020’de açmayı planlıyor

apple

apple cinApple Çin pazarına büyük önem veriyor. Cupertino merkezli şirket, bu doğrultuda Çin hükümetiyle de arasını iyi tutmaya özen gösteriyor. Apple bunun için ülkede bir veri merkezi açacağını kısa süre önce açıklamıştı. Kaynaklar, inşaatı 2018’in sonunda başlayacak veri merkezinin 2020 itibarıyla faaliyete gireceğini belirtti.

Şirketin veri merkezi, ülkenin güney batısındaki Guizhou eyaletine inşa edilecek. Veri merkezinin faaliyete geçeceği tarihe dair bilgiler de Guizhou Valiliği’nin iletişim ofisinden verildi.

Apple’ın 67 hektarlık bir alanı kaplayacak tesis için 1 milyar dolar civarında bir yatırım yapması öngörülüyor. Şirket veri merkezinde Çin’deki müşterilerine iCloud hizmeti sunacak.

Apple 28 Şubat’tan itibaren Çin’deki iCloud hizmetlerini yerel bir iş ortağı üzerinden verecek. iPhone üreticisinin Çin’deki yerel iş ortağı Guizhou-Cloud Big Data Industry Co,. Ltd. isimli şirket olacak.

Apple Çin’deki veri merkezi faaliyete geçene kadar sunucu kiralayacak

Apple Çin’deki veri merkezi faaliyete geçene kadar iCloud hizmetleri için ülkedeki üç büyük telekom operatöründen sunucu kiralayacak. Guizhou Çin’in en az gelişmiş bölgelerinden biri olsa da; iklimi, enerji tedariği ve ağ altyapısı ile büyük veri çalışmalarında öncü bölgelerden biri hâline gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER