Teknoloji

Apple Çin’deki iCloud operasyonunu yerel bir şirketle yürütecek

cin akilli telefon

apple cinApple Çin’deki iCloud operasyonunu yerel bir şirket üzerinden yürütecek. Guizhou-Cloud Big Data isimli şirketle yapılan anlaşma, 28 Şubat’tan itibaren yürürlüğe girecek. Cupertino merkezli şirket Çin’deki iCloud hizmetine ilişkin kararını geçtiğimiz yıl açıklamış, ancak kararın yürürlüğe girmesi için kesin bir tarih vermemişti.

Guizhou-Cloud Big Data’nın merkezi, Çin’in güneydoğusundaki Guizhou eyaletinde bulunuyor. Şirketi, devletin sahibi olduğu diğer işletmelerden oluşan bir kurul yönetiyor. Yeni dönemin başlangıç tarihini Çin’deki müşterilerine bir e-postayla duyuran Apple, yapılacak değişikliklerle iCloud’un yerel mevzuata uygun Hâle geleceğinin altını çizdi. Şirket, bu değişikliğin Çin’deki iCloud kullanıcılarına daha hızlı ve sağlam bir hizmet sunmaya yardımcı olacağını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Apple, Çin’deki iCloud kullanıcılarının verilerini şubat ayında Guizhou’da bulunan ve Guizhou-Cloud Big Data tarafından yönetilen veri merkezine taşıyacak. Bu değişiklik, Çinli kullanıcılar için gözle görülür bir değişikliğe yol açmayacak. Apple, müşterilerine verilerinin gizli ve özel kalacağını garanti etmeye devam ediyor. Veri gizliliği ve güvenliği konusunda güçlü koruma araçlarının bulunduğunu belirten şirket, sistemlerinde bir “arka kapı” açılmayacağının altını çizdi.

Apple Çin hükümetiyle ilişkilerini sıkı tutmaya özen gösteriyor

Apple Çin hükümetiyle iyi ilişkiler kurmaya ve bu ilişkileri korumaya önem veriyor ve özen gösteriyor. Bunun için verdiği tavizler, şirketin Çin hükümetinin sansür politikalarına destekle suçlanmasına neden oluyor. Kısa süre önce Çin’deki App Store’dan VPN uygulamalarını kaldıran Apple, gerçekleştireceği değişiklikten memnun olmayan kullanıcıların iCloud hesaplarını kapatabileceğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER