Eğlence

Apple Çin’de e-kitap ve film satışı yapamayacak

cin akilli telefon

apple cin

Apple Çin’de e-kitap ve film satışı yapmaya devam edemeyecek. The New York Times’ın haberine göre, Çin Devlet Basın Yayın Radyo Televizyon ve Film İdaresi tarafından alınan karar nedeniyle kitap ve film satışları durdurulacak. Cupertino merkezli şirket, bölgede e-kitap ve film satışı yapmaya bundan altı ay önce başlamıştı.

Satışlarda yaşanan problemi gündeme taşıyan ilk mecra olan Apple Insider sitesi, geçtiğimiz hafta Çin’den iTunes’un film servisine ve iBookstore’a erişilemediğini belirtmişti. Apple Music’e Çin’den erişimde ise şu an için herhangi bir problem yaşanmıyor.

Apple’dan konuya ilişkin olarak The New York Times’a yapılan açıklamada, mümkün olan en kısa süre içinde Çin’deki müşterilere yeniden kitap ve film satışı yapılmasının umulduğu belirtildi. Apple Çin pazarına büyük önem veriyor. Çin’i ikinci büyük pazarı ve önemli bir büyüme sahası olarak gören Apple için ülkede film ve kitap satışı yapamamanın önemli bir engel olarak nitelelenmesi yanlış olmayacaktır.

Cupertino merkezli şirket, mobil ödeme çözümü Apple Pay’i bundan yaklaşık iki ay önce Çin’de faaliyete geçirmiş ve zorlu mevzuatları aşma konusundaki yeteneğini ortaya koymuştu. Tıpkı Apple Pay gibi, iTunes Filmleri ve iBookstore da ülkedeki yerel servislerle rekabet içindeydi. Apple’ın Çinli yetkililerle geliştirdiği sıcak ilişkilerin şirkete ülkede yeniden kitap ve film satma konusunda yardımcı olup olmayacağı zamanla anlaşılacak. Şirketin bu soruya cevap almak için fazla gecikmeyeceği ve girişimlerini vakit kaybetmeden başlatacağı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER