Teknoloji

Apple Chromecast benzeri bir TV aksesuarı çıkarmayı değerlendirmiş

apple chromecast

Apple çevrimiçi video içerik servisini faaliyete geçirmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Şirket içeriklerini mümkün olduğunca çok kişiye ulaştırmak için farklı aksesuarları da değerlendiriyor gibi görünüyor. The Information‘da yer alan habere göre, Apple Chromecast benzeri bir aksesuar ile çevrimiçi içerik platformunu daha geniş bir kitleye ulaştırma fikrini de değerlendiriyor.

Chromecast benzeri aksesuarın beyin fırtınası aşamasının ötesine geçip geçmediği henüz bilinmiyor. Ancak içerik dağıtımı için yeni ve daha ucuz yolları keşfetmek, Apple için doğru bir hamle gibi görünüyor. Apple TV bir süredir çevrimiçi içerik cihazları arasındaki yarışta kan kaybediyor. Parks Associates tarafından yapılan araştırmaya göre, cihazın pazar payı yüzde 15 seviyesinde seyrediyor.

Google, Amazon ve Roku gibi şirketlerin daha uygun fiyatlarla sattığı cihazlara karşı Apple henüz bir yanıt vermiş değil. Bu da şirketin Chromecast türevi bir cihazı değerlendirmesini daha anlamlı kılıyor. Apple’ın orijinal içeriklerini yayınlamak için bir mobil uygulama çıkarması da ihtimaller arasında değerlendiriliyor.

Apple Chromecast benzeri bir aksesuar sunmasa bile, çevrimiçi içerik servisini daha çok kişiye ulaştırmak için yeni yollar keşfetme zorunluluğu değişmiyor. Cupertino merkezli şirketin orijinal yapımları için 1 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığı söyleniyor. Oprah Winfrey gibi önemli isimlerle işbirliğine giden Apple’ın içeriklerini kendi cihaz ekosisteminin ötesine taşımayı istemesi de şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER