Teknoloji

Apple Chicago mağazasının çatısı MacBook gibi görünecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple chicagoApple Chicago şehir merkezinde açılacak yeni mağazasının inşaatına devam ediyor. Mağaza tasarımlarında farklı yaklaşımlar uygulamaktan hoşlanan şirket, bu geleneği Chicago’ya açacağı yeni mağazada da sürdürüyor. Mağazanın tepesine yerleştirilen büyük Apple logosu, yukarıdan bakıldığında binanın dev bir MacBook gibi görünmesini sağlayacak. Bunun için ilk provayı yapan şirket, daha sonrasında logoyu kaldırdı.

Londra merkezli Foster+Partners mimarlık ofisi tarafından tasarlanan yeni mağaza, açıldığında şirketin şehirdeki amiral gemisi işlevini üstlenecek. Cam duvarları tamamlayan karbon fiber çatı, logonun da eklenmesiyle birlikte MacBook görünümüne kavuşacak.

Mağazanın ilk taslakları 2015’te ortaya çıkmış ve projenin “Praire tarzı”nı yansıttığı belirtilmişti. Chicago Tribune gazetesinde yer alan habere göre, mağazadaki cam duvarların yüksekliği 4.2 ila 9.7 metre arasında değişecek. Her biri 1,27 cm kalınlığında dört katman barındıran cam, daha kalın ve güçlü lamine tabakayla korunacak.

Apple’ın orijinal planları arasında mağazanın tepesine logo yerleştirmek bulunmuyordu. Bu konudaki ilk iddiaların mart ayının sonunda ortaya çıkması, şirketin kararını vermesinin üzerinden fazla zaman geçmediğini gösteriyor.

Apple Chicago mağazasının açılış zamanını henüz duyurmadı

Cupertino merkezli şirket, ilginç tasarımıyla şimdiden merak uyandıran yeni Chicago mağazasının kapılarını ne zaman açacağı konusunda şimdilik bilgi vermiş değil.

İLGİLİ HABERLER