Teknoloji

Apple CFO’su Peter Oppenheimer emekli oluyor

Apple CFO’su Peter Oppenheimer, şirket bünyesinde geçirdiği 18 yılın ardından önümüzdeki eylül ayının sonunda emekliye ayrılıyor. Oppenheimer’ın görevini şirketin finanstan sorumlu başlan yardımcısı ve kurumsal murakıbı olan Luca Maestri üstlenecek. Oppenheimer’ın sorumluluklarının Maestri’ye devrine haziran ayında başlanacak. Apple CEO’su Tim Cook, Maestri’nin üst düzey finans yönetiminde 25 yıllık küresel tecrübesi olduğunu belirtti ve daha önce de CFO’luk görevinde bulunduğunu hatırlattı.

apple-peter-oppenheimer-cfo

Yaklaşık bir yıl önce Xerox’tan Apple’a katılan Maestri, eski şirketinde CFO pozisyonunda görev yapıyordu. Maestri’nin Apple’a katılmasında Oppenheimer’ın emeklilik planının etkili olduğu da CEO Tim Cook’un açıklamalarından anlaşılıyor. Kurumsal bir murakıp ararken Maestri ile tanıştıklarını söyleyen Cook, Maestri’nin Oppenheimer’ın halefi olabileceğini bildiklerini belirtti. Roma’daki Luiss Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi alan Maestri, Boston Üniversitesi’nde yönetim bilimi yüksek lisansı yaptı ve 20 yıl GM bünyesinde çalıştı.

1996 yılından bu yana Apple’da çalışan Oppenheimer ise 8 yıldır CFO’luk görevini yürütüyor. Oppenheimer’ın CFO’luğu dönemdeinde şirket önce iPod, daha sonra da iPhone ve iPad sayesinde tarihindeki en büyük başarı ve büyümeyi kaydetti. Emekli olmasıyla birlikte Oppenheimer da Steve Jobs’un ölümünün ardından şirketten ayrılan bir diğer üst düzey yönetici olacak. Daha önce Ron Johnson JCPenney’in başına geçmek için Apple’dan ayrılmış, Scott Forstall ise 2012’nin sonunda yönetim kademesinde gerçekleştirilen yeniden yapılanmayla şirketin dışında kalmıştı.

Oppenheimer’ın CFO’luğu döneminde Apple’ın yıllık gelirinin 8 milyar dolardan 171 milyar dolara çıktığını söyleyen Cook, Oppenheimer’ın hazırladığı profesyonel geçiş planı sayesinde görev devir teslimi esnasında bir sorun yaşanmayacağını belirtti. Görev tesliminin uzun bir süreye yayılmış olması da Maestri’nin işini kolaylaştıracağa benziyor.

Geçtiğimiz günlerde Goldman Sachs’ın yönetim kuruluna katılan Oppenheimer’ın emeklilik planları ise oldukça kişisel. Daha fazla gezmek ve ailesiyle daha fazla vakit geçirmek istediğini söyleyen Oppenheimer, aynı zamanda bir pilot lisansı almayı istiyor.

İlgili >> Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER