Teknoloji

Apple çeyrek gelirleri tarihinde ilk kez 100 milyar doları geçti

vimeo dolby vision hdr iphone 12 pro

Apple çarşamba gecesi, 2020’nin son takvim çeyrek yılını ve tatil satışları dönemini kapsayan 2021 mali yılının ilk çeyreğine ilişkin kazanç raporunu açıkladı. Bu rapor sayesinde yeni iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’in tüketicilerle nasıl bir ilişki kurduğunu da görme imkanı elde ettik. Görünüşe göre bu ürünlerin satışı çok iyi gidiyor. Apple, tarihinde ilk kez üç aylık gelirlerde 100 milyar doları geçti. 1,68 dolarlık hisse başına kazançla toplamda 111,4 milyar dolar kazandırdı.

En son iPhone modelleri normalden biraz daha geç satışa çıktı ve Apple, COVID-19 salgını nedeniyle bazı perakende satış yerlerini tekrar kapatmak zorunda kaldı. Ancak bu engellere rağmen, iPhone işi olağanüstü bir şekilde başarılı oldu ve 65 milyar doların üzerinde gelir elde etti. Bir çeyrek elde edilen iPhone gelirlerinde önceki tüm zamanların rekoru 61,58 milyar dolardı ve Apple, bu rekora 2018 mali yılının ilk çeyreğinde ulaşmıştı.

İnce ayarlamalara ve daha düz bir tasarıma sahip olmanın yanı sıra, iPhone 12 serisi 5G mobil veri bağlantı desteğini içeren ilk üründür. Bu durum, birkaç yaşında olan iPhone’ları kullanmaya devam eden kişilerin yeni telefona terfi etmeleri için de önemli bir destek noktası teşkil ediyor. iPhone 12 serisine ilk zamanlarda büyük ilgi gösterildiğini görüyoruz. Bu ilginin sürüp sürmeyeceğini de zamanla göreceğiz.

Mac ve iPad satışlarında da dikkate değer artış

Apple’ın Mac ve iPad serileri, pandeminin bir sonucu olarak uzun süreli evde çalışma ve uzaktan eğitim döneminde satışlarda artış gördü. Bu ivme son çeyrekte de devam etti. iPad satışları, 2020 takvim yılının son çeyreğinde yüzde 41 gibi şaşırtıcı bir artış gösterdi. Mac satışları da yıldan yıla yüzde 21 arttı.

Şirketin MacBook Air, temel seviyedeki 13 inç MacBook Pro ve Mac mini modelleri artık kendi M1 işlemcileri tarafından destekleniyor. Bu üç ürün, Apple’ın resmi olarak Intel yongalarından uzaklaşarak önümüzdeki aylarda diğer Mac ürünlerine de yayılacak kendi tasarımı işlemcilerine bir geçiş başlattı. Popüler iPad Air da sonbaharda iPad Pro’ya benzer daha modern bir tasarımla güncellendi.

Finans raporunun açıklanmasından sonra gerçekleştirilen telekonferans oturumu sırasında CEO Tim Cook, Apple’ın çeyrek yıl boyunca dünya çapında 1.65 milyar aktif cihazı geçtiğini söyledi. iPhone’lar bu cihazların 1 milyardan fazlasını oluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER