EğlenceTeknoloji

Apple çevrimiçi platformları için ortak abonelik paketini değerlendiriyor

apple grup facetime

Apple‘ın 2019’un başında sadece bir adet abonelik servisi mevcuttu. Ancak kasım ayının başlamasıyla birlikte şirketin faaliyette olan abonelik servislerinin sayısı dörde yükseldi. Bu da insanların aklına “Acaba hepsine abone olmamızı sağlayacak uygun bir paket olamaz mı?” sorusunu getirdi. Görünen o ki, Apple da bu soruya olumlu yanıt vermek için çalışıyor.

Bloomberg’in isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Cupertino merkezli şirket tüm abonelik servislerine avantajlı şekilde katılmayı sağlayacak bir paket sunma fikrini değerlendiriyor. Şirketin bu paketi 2020 içinde sunabileceği belirtiliyor.

Apple’ın abonelik paketleri konusunda önceliği, haber kaynaklarıyla yapılan anlaşmalarla bağlanan News+ platformuna verebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Apple ortak abonelik paketleriyle bazı yayıncıları kızdırabilir

Apple’ın bu tarz bir paketi sunması durumunda mevcut müşterilerinin önemli kısmının da bu paketi tercih etmesi sürpriz olmayacaktır. İki veya daha fazla servise normalde olması gerekenden daha uygun bir fiyat üzerinden erişebilmek, kullanıcılar için de ciddi bir katma değer anlamına geliyor.

Ancak Bloomberg’in haberinde Apple’ın bu tarz bir hamle yapmasının özellikle News+’a destek sağlayan yayıncıları kızdırabileceği belirtiliyor. Bu öfkenin altında ise yayıncıların platformdan kazandığı paranın düşme ihtimali bulunuyor. Bloomberg’in haberine göre; News+ aboneliklerinden 20 bin doların altında para kazanan bir yayın organı, bu miktarın Apple’ın satın alarak News+’a dönüştürdüğü Texture’ın getirdiğinden daha az olduğuna dikkat çekiyor. Apple’ın hedeflenmiş reklam gösterimini reddetmesinin de zamanında platforma katılmayı kabul eden yayıncıları rahatsız etmeye başladığı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER