Eğlence

Apple çevrim içi müzik servisi için plak şirketleriyle son dakika anlaşmaları imzalamakta zorlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

beats-music-apple-iphone-6-050215

Apple, 2013’te iTunes Radio’yu faaliyete geçirmeden birkaç gün öncesine kadar plak şirketleriyle anlaşma çabalarını sürdürmüştü. Cupertino merkezli şirketin plak şirketlerini ikna çalışmalarının neredeyse son ana kadar devam etmesi, iTunes Radio’nun WWDC 2013’e kadar hazır olup olmayacağı sorusunu akıllara getirmişti. Aynı senaryo bu sefer de, Apple’ın çevrim içi müzik servisi için hayata geçmişe benziyor. Geçtiğimiz yıl Beats ile birlikte çevrim içi müzik servisi Beats Music’i de bünyesine katan Apple, servisi elden geçirmeyi planlıyor. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Apple, plak şirketleriyle görüşmeye devam ediyor. Ancak gelen son haberler, Apple’ın görüşmelerde sıkıntı yaşadığını ortaya koyuyor.

Hangi plak şirketlerinin Apple’ın yolunu tıkadığı henüz bilinmiyor. Ancak gelen haberler, Cupertino merkezli şirketin henüz Universal Music Group ile anlaşamadığı yönünde. Universal’in bünyesinde Taylor Swift, Katy Perry ve Maroon 5 gibi popüler şarkıcı ve gruplar bulunuyor.

Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisi konusunda ne kadar iddialı olduğuna dair haberler, son zamanlarda teknoloji dünyasında sıklıkla gündeme geliyor. Son olarak da, Apple’ın plak şirketlerinin kapısını çaldığı ve Spotify gibi çevrim içi müzik servislerinin ücretsiz müzik dinleme imkanının ortadan kaldırılması için baskı kurmalarını istediği iddiası ortaya atılmıştı.

Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisini WWDC’de duyuracağı iOS 8.4 ile birlikte faaliyete geçirmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER