Teknoloji

Apple çeşitlilik ve katılımdan sorumlu başkan yardımcısıyla yollarını ayırdı

apple

apple çeşitlilikApple’da insan kaynakları direktörü olarak görev yapan Denise Young Smith, geçtiğimiz mayıs ayında çeşitlilik ve katılımdan sorumlu başkan yardımcılığına getirilmişti. Ancak Smith’in bu görevi fazla uzun sürmedi. Apple çeşitlilik ve katılımdan sorumlu başkan yardımcısı Smith’le yollarını ayırdı. Smith bu sürpriz haberden önce 20 yıl boyunca Apple’da çalışmıştı.

Denise Young Smith’in koltuğuna yine Smith soyadını taşıyan biri oturacak. 17 yıl boyunca denetim ve danışmanlık şirketi Deloitte’ta görev yapan Christie Smith, 2018 ile birlikte Cupertino merkezli şirketin çeşitlilik ve katılımdan sorumlu başkan yardımcısı olacak.

Apple, TechCrunch sitesine gönderdiği açıklamayla kan değişimini doğruladı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Çeşitliliğin yeniliğin arkasındaki itici güç olduğuna yürekten inanıyoruz. Christie Smith gibi yetenekli bir liderin daha “çeşitli” bir şirket olmaya giden yolda bize yardımcı olacağını biliyoruz.”

Denise Young Smith, bundan bir ay önce katıldığı bir konferansta ilginç açıklamalarda bulunmuştu. Quartz’ta yer alan habere göre, Smith toplantıda “Bir odada 12 adet, sarışın ve mavi gözlü erkek olabilir. Bu odada yine çeşitlilik olacaktır. Çünkü her biri sohbete farklı bir yaşam deneyimi ve yaşam perspektifi katacaktır.”

Apple çeşitlilik sağlamak için attığı adımlarda sonuç alabilmiş değil

Apple çeşitlilik ve daha fazla katılım sağlamak için attığı adımlarda henüz aradığını bulabilmiş değil. Bu durumda adımların oldukça yavaş biçimde atılması da önemli bir rol oynuyor. Christie Smith’in gelişiyle birlikte bu sürecin nasıl ilerleyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER