Manşetler

Apple CEO’su Tim Cook’tan D10’da çarpıcı açıklamalar

Apple CEO’su Tim Cook D10 konferansına konuk olarak katıldı ve AllThingsD editörleri Kara Swisher ve Walt Mossberg’in sorularını cevapladı. Tim Cook’a Apple’ın bir gün ABD’de ürün üretip üretmeyeceği soruldu. Tim Cook, aralarında iPhone için Kentucky’de üretilen camın da bulunduğu bazı ürünlerini yerel kaynaklardan tedarik ettiklerini, ayrıca iPhone ve iPad’in CPU’larının Samsung tarafından Teksas’ın Austin şehrinde üretildiği kaydedildi. Tim Cook bununla birlikte tüm ürün montajının da ABD’de yapılmasını umut ettiğini dile getirdi.

Walt Mossberg Apple’ın gelecekte daha az sır saklayan bir yapıya dönüşüp dönüşmeyeceğini sordu. Cook ise ürünlerinde gizliliğe daha çok önem vereceklerini belirtti, bununla birlikte Apple’ın diğer alanlara, tedarikçilerle iş yapışı veya çevreyle ilgili konularda süper şeffaf hâle gelebileceğini kaydetti. Röportajın ilerideki aşamalarında Cook satın almaların da gizlilik dahilinde kalmaya devam edeceğini kaydetti. Şirketler satın aldıklarını, ancak bunları halka açıklamayı tercih etmediklerini kaydetti.

Tim Cook’un önem verdiği tek unsur gizlilik değil gibi. Cook, Siri teknolojisine de daha çok önem vereceklerini dile getirdi. Gelecek aylarda göreceklerimizden çok daha memnun olacağımızın müjdesini verdi. Siri’nin şu anda bazı eksiklikleri olduğunu, ancak buna rağmen müşterilerin onu çok sevdiğine dikkat çeken Cook, Siri’yi güzel kılanın onun bir kişiliğinin olması olduğunu kaydetti. Şu anda iOS’te bulunmayan Facebook entegrasyonu ile de ilgili olarak beklemede kalınmasını, onlara büyük saygı duyduklarını ve Facebook’un yüz milyonlarca kullanıcısının iPhone ve iPad ile en iyi deneyimi almasını istediklerini kaydetti.

Apple TV dedikoduları da Tim Cook’a sorulan sorular arasında yer alıyordu. Apple’ın geçen yıl 2.8 milyon adet set üstü cihaz sattığına dikkat çeken Tim Cook 2012’de ise şimdiye kadar 2.7 milyon adet sattığını kaydetti. Steve Jobs’un daha önce söylediği gibi Tim Cook da TV’nin insanların hayatlarında hoşnut olmadıkları bir parçayı simgelediğini dile getirdi ve Apple’ın sorularını tekrarladı: Bu kilit teknolojiyi kontrol edebilir miyiz? Bu alanda diğerlerinin yaptığından daha öte bir şeyler yapabilir miyiz? Bu ürün istediğimiz gibi olacak mı?

Oturumun soru cevap bölümünde Tim Cook’a Apple’a nasıl geldiği de soruldu. Tim Cook bir yönetici arama şirketinin kendisine çağrıda bulunduğunu, başlangıçta etkilenmediğini, ancak Steve Jobs ile yaptığı görüşmenin ilk beş dakikasında kararını verdiğini dile getirdi. Steve Jobs Apple’da işlerin hâla iyi gitmediği 1998’de bile Tim Cook’u bir şekilde etkilemeyi başarıp kendi safına çekmeyi başarmış.

İlgili – AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER