Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook yakınsama fikrine soğuk bakıyor

Apple CEO’su Tim Cook şirketin 2012 ikinci mali çeyrek rakamlarına ait detayların paylaşıldığı telekonferans oturumunda dizüstü bilgisayar / tablet melezi bir cihaz fikrine karşı olduğunu dile getirdi, Microsoft ve Intel’in öncülüğünü yaptığı dokunmatik ekranlı ultrabook fikrine de soğuk baktığını ortaya koydu.

Her ne kadar farklı segmentlerin yakınsaması için farklı yollar bulunsa da Cook, bunun sonucunda yapılan çalışmalara değecek bir ürünün çıkmayabileceği uyarısında bulundu. Cook, bu düşüncesini bir tost makinesiyle buzdolabını birbirine entegre etmenin de mümkün olabileceği örneğiyle destekledi, ancak bunun kullanıcı için memnuniyet verici bir ürün olmayacağını vurguladı.

Yakınsama lâfını son zamanlarda sıklıkla duyar olduk. Pazar payını artırmak ve ürünlerini diğerlerinden ayrıştırmak isteyen üreticiler farklı ürünlerin işlevlerini bir arada sunan yenilikçi ürünlerle tüketicilerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Akıllı telefon ile tabletin arasında bir seçenek olan Samsung Galaxy Note, hem tablet hem de netbook olarak kullanılabilen ASUS Transformer ve Transformer Prime, sadece tablet veya netbook olarak değil, tek başına akıllı telefon olarak da kullanılabilen ASUS Padfone’u yakınsamanın örnekleri olarak gösterebiliriz.

Tim Cook yakınsama fikrine soğuk baktığını belirtse de, daha küçük ekrana sahip bir iPad mini konusuna herhangi şekilde değinmedi, belki de bu konuya daha fazla zaman harcamak istemedi. Microsoft ve Intel’in Windows 8 ile birlikte piyasaya sürmeyi planladığı dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarlardan uzak duracaklarını belirten Tim Cook, kendilerin hem dokunmatik alanda hem de dizüstü bilgisayar alanlarında ayrı ayrı bulunmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

İlgili – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER