Teknoloji

Apple başkan yardımcılarından John Couch Türkiye’de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın eğitimden sorumlu başkan yardımcısı John Couch Türkiye’de. Geçtiğimiz mayıs ayında ABD’de Apple’ın merkezini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e iade ziyareti gerçekleştiren Couch ve beraberindeki Apple heyetinin saat 10:30’daki görüşmesi basına kapalı yapıldı. Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşen görüşmede Abdullah Gül Tim Cook’a iOS cihazlarına Türkçe-F klavyenin eklenmesiyle ilgili talepleri aktarmış, ayrıca Fatih Projesi hakkında da fikir alışverişinde bulunmuştu. Bugünkü görüşmede de aynı konuların daha detaylı görüşüldüğü tahmin ediliyor.

abdullah-gul-tim-cook

Cumhurbaşkanı Gül iki gün önce internet dünyasından bazı isimleri Çankaya Köşkü’nde ağırlamış, bu görüşmede kendisine Apple’ın iOS 6 ile birlikte klavyeye eklediği Türkçe-F klavye seçeneğinde yapılan üç harfin yerinin yanlış olması şeklindeki hata aktarılmıştı. Gül de bu konuyu bugün Apple heyetiyle gerçekleştirilecek görüşmede aktaracağını dile getirmişti. Umarız Türkçe-F klavyenin eklenmesi dışında Türkçe karakterlerin eklenmesiyle birlikte arka plana atılan nokta işaretine ulaşmanın zahmetli olması da gündeme gelmiş, birileri de Apple heyetine bu durumu da aktarmıştır.

Fatih Projesinin de Apple heyeti ile Abdullah Gül arasındaki görüşmenin bir diğer maddesi olduğu düşünülüyor. Her büyük üretici gibi Apple da 8 milyar TL’lik büyüklüğe sahip Fatih Projesiyle yakından ilgileniyor. Her ne kadar şimdiye kadar açılan ihalelerde öngörülen şartlar Android tablet alımının öncelikli olduğu izlenimi verse de Apple’ın eğitimden sorumlu başkan yardımcısı Couch’un da görüşmede bulunması Türkiye’deki öğrencilerin iPad kullanması yönündeki planların görüşüldüğü tahmin ediliyor.

İlgili >> NTVMSNBC

İLGİLİ HABERLER