Manşetler

Apple CEO’su Tim Cook mobil ödeme sistemini büyük fırsat olarak görüyor

Apple CEO’su Tim Cook şirketinin henüz yeteri kadar ilgi göstermediği mobil ödeme alanına olan ilgisini dile getirdi. 2014 birinci mali çeyrek finans tablosunun tartışıldığı telekonferansta konuşan Cook, iPhone 5s’te bulunan TouchID sensörüyle ilgili bir soruyu cevaplarken mobil ödeme sistemlerinin bu teknolojinin geliştirmesine vesile olan düşüncelerden bir tanesi olduğunu kaydetti.

apple-touch-id-mobil-odeme-280114

Cook kullanıcıların TouchID’den zevk aldıklarını, onun sayesinde App Store’dan sadece tek bir parmak dokunuşuyla içerik satın alabildiklerini vurguladı. Mobil ödeme sistemlerinin de şirket için büyük bir fırsat olabileceğini söyleyen Cook bu planlarla ilgili detay paylaşmadı.

Apple CEO’sunun sarfettiği cümlelerin Wall Street Journal’da çıkan ve Apple’ın Google Wallet, PayPal ve diğerlerine rakip olacak bir mobil ödeme sistemi üzerinde çalıştığına dair haberden hemen sonra gelmesi ilginç oldu. Kredi kartı bilgilerinin de iliştirildiği 575 milyon iTunes hesabı dikkate alındığında, Apple için bu tarz bir mobil ödeme sistemini hayata geçirmek epey kolay olurdu.

Aslında Apple 2012 yılında çıkardığı Passbook uygulamasıyla mobil ödeme sistemleri için giriş niteliğinde bir adım atmıştı. Her ne kadar alışveriş yapmaya izin vermese de, Passbook uygulaması kupon, biniş kartı, konser bilet, mağaza kartı gibi unsurları depolamaya izin veriyor.

Ayrıca Cupertino şirketi 2013 yılında kullanıcılara sunduğu iCloud Anahtar Zinciri işlevinin içine kredi kartı bilgilerini de eklemişti. Kullanıcılar herhangi bir web sitesinde alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerini bir kez girdikten sonra, bu bilgiler iCloud Anahtar Zinciri tarafından güvenli bir şekilde saklanabiliyor ve ileride alışveriş yaparken yeniden kredi kartı bilgileri girmeye gerek kalmıyor.

İLGİLİ HABERLER