Teknoloji

Apple CEO’su Android ile süren patent savaşlarıyla ilgili uzlaşmadan yana

Apple ile Samsung gibi rakipleri arasında sürmekte olan patent davaları konusunda şirketin CEO’su Tim Cook’un gönlünden geçen uzlaşmaya varmak. Cook, Steve Jobs’un izlemeyi tercih ettiği savaşçı tutumun aksine herkesle iyi geçinmeyi tercih ettiğini belli etti. Şirketin finansal sonuçlarıyla ilgili soruların cevaplandığı telekonferans görüşmesinde konuşan Apple CEO’su Jobs’un Android’e karşı takındığı katı tutumun aksine, aslında davalardan nefret ettiğini dile getirdi.

Cook’un da düşündüğü gibi, aralarında anlaşmazlık bulunan tarafların uzlaşmaya varması konuyu mahkeme salonlarına taşımaktan daha iyidir. Apple’ın tepe yöneticisinin uzlaşmacı bir tutumda olması tabii ki söz konusu inovasyon ve Apple’ın fikri mülkiyet hakları olduğunda üzerinin çiğnenip geçileceği anlamına gelmiyor. Davalardan her zaman nefret ettiğini ve etmeye de devam edeceğini dile getiren Cook insanların kendi buluşlarını yapmalarını istediklerini, Apple’ın teknik alanda yaptığı geliştirmelerin diğerleri tarafından saygı görmesinin de yine de memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Apple’ın şu anki davalarını büyük bir kısmını Android ile ilgili patent veya fikri mülkiyet hakları ihlâlleri oluşturuyor. Şirket başta Samsung olmak üzere çeşitli cihaz üreticileriyle tablet ve telefon gibi çeşitli ürünler nedeniyle davalık olmuş durumda. Bunun dışında başka şirketler de Apple’ı, kendilerine ait olan patent veya fikri mülkiyet haklarını çiğnediği gerekçesiyle çeşitli ülkelerde mahkemeye vermiş durumda. Buna örnek olarak Motorola’nın Apple’ı iCloud ve MobileMe servisleri nedeniyle mahkemeye vermesini ve kısa süreli bir ihtiyati tedbir kararı çıkartmayı başarmasını gösterebiliriz.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER