Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook ofise dönüş için tarih verdi

tim cook apple

Apple hibrit çalışma planının pilot uygulamasına başlayacağı tarihi duyurdu. Çalışanların ilk etapta haftada bir gün ofise geleceği programın kademeli uygulaması 11 Nisan itibarıyla başlayacak. Konuyla ilgili açıklamayı CEO Tim Cook, çalışanlara gönderdiği e-postayla yaptı. Cupertino merkezli şirket, pilot uygulamayı kasım ayında duyurmuştu.

Cook’un verdiği bilgiye göre, pilot programın üçüncü haftası itibarıyla çalışanlar haftada iki defa ofise gelmeye başlayacak. Çalışanların ofise pazartesi, salı ve perşembe günleri geleceği; çarşamba ve cuma günlerinin ise “esnek” tutulduğu dönem ise 23 Mayıs itibarıyla başlayacak. Cook, zamanlamanın ofisten ofise yerel koşullar doğrultusunda değişebileceğini belirtti.

Cook’un mesajında şu ifadeler yer alıyor: “Biliyorum ki, çoğunuz için ofise dönmek uzun süredir beklenen bir kilometre taşı ve hayatımızda önemli yeri olan iş arkadaşlarımızla daha fazla etkileşime geçme konusunda pozitif bir işaret. Bazılarınız için düzen bozucu bir değişim olabilir. Size bu aşamada ihtiyaç duyduğunuz esnekliği sağlama konusunda kesin kararlı olduğumuzu bilmenizi istiyorum.”

Apple CEO’su, hibrit plan çerçevesinde yılda dört haftaya kadar uzaktan çalışma seçeneğinin sunulacağını belirtti.

Cook, mesajına şöyle devam etti: “Pilot programı uygularken de bir şeyler öğrenmeyi ve gerekli yerlerde ayarlamalar yapmayı umuyoruz. Birlikte çalışmak için esnek bir yapıyı oluşturmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki hafta ve aylarda uzaktan çalışmanın ve ofiste çalışmanın en iyi yönlerini birleştirme fırsatına sahip olacağız.”

Cook, ABD’deki mağazalarda birkaç hafta içinde maske kullanımının yine isteğe bağlı hâle geleceğini de sözlerine ekledi.

Apple ofise dönüş tarihini koronavirüs salgınının seyri ve uygulanan kısıtlamalar nedeniyle birkaç kez değiştirmişti. Şirket en son 1 Şubat olarak belirlenen tarihin süresiz olarak ertelendiğini duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER