Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook ayrımcı yasalara karşı sesini bir kez daha yükseltti

tim cook

apple-ceo-tim-cook-240414

Apple CEO’su Tim Cook, The Washington Post’ta yayınlanan makalesinde kurumlara ve işletmelere “dini özgürlük” çerçevesinde eşcinsellere ve diğer gruplara hizmet etmeme izni veren yasaları eleştirdi. Yasal düzenlemenin çok tehlikeli bir şeye işaret ettiğini söyleyen Cook, bu yasanın pek çok insanın değer verdiği bir şeyden faydalanarak adaletsizliği getirdiğini söyledi. Apple CEO’su yasanın ABD’nin kurucu ilkelerine aykırı olduğunu ve daha fazla eşitlik konusunda yıllar boyunca sağlanan ilerlemeyi çöpe atabileceğini sözlerine ekledi.

ABD’de ayrımcılık içeren yasaları gündeme yeniden taşıyan ise Indiana eyaletinde vali Mike Pence’in geçtiğimiz perşembe günü imzaladığı ve dini gerekçelerle ayrımcılık yapılmasına izin veren yasa tasarısı oldu. Ülkede halihazırda 19 eyalette benzer yasalar yürürlükte. Arizona Valisi Jan Brewer, geçtiğimiz yıl kamuoyundan ve aralarında Apple’ın da bulunduğu şirketlerden gelen tepkiler üzerine benzer bir yasayı veto etmişti.

Apple CEO’su Tim Cook, ayrımcılığa karşı mücadelede ABD’nin sesi en fazla duyulan kişileri arasında yer alıyor. Cook geçtiğimiz yıl cinsel tercih ve ırk temelli ayrımcılığa karşı mücadele için çıkarılacak yasaya desteğini açıkça ortaya koymuştu. Apple CEO’su geçtiğimiz ekim ayının sonlarında ise eşcinsel olduğunu açıklamıştı.

Amerika’nın iş dünyasının her tür ayrımcılığın kötü olduğunun farkına yıllar önce vardığını söyleyen Cook, adil bir biçimde iş yapmak istediklerini ve Apple’ın ABD’de ortaya çıkan bu yeni yasama dalgasına karşı nerede olursa olsun mücadele edeceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER