Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook’tan 23 Nisan mesajı geldi

apple tim cook ipad ile benim portrem
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
apple tim cook ipad ile benim portrem
Özgün Asya Ş. 13 yaşında. “Kendimi en sevdiğim çiçeklerle birlikte çizdim. Bu çiçekler kiraz çiçekleri. Çok güzel ve çok narinler.”

Apple’ın CEO’su Tim Cook Türkiye’yi yakından takip ediyor. Genel olarak ülkemizdeki önemli olayları veya günleri boş geçmiyor, Twitter hesabı üzerinden mesaj vermekten kaçınmıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da bu gelenek bozulmadı. Cook, bugün paylaştığı mesaj ile bayramı kutladı.

Tim Cook’un paylaşımına Apple Türkiye‘nin 23 Nisan‘a özel olarak düzenlediği tanıtım kampanyasında kullanılan bir çalışma da eşlik etti. Cook, Apple’ın “iPad ile Benim Portrem” kampanyası kapsamında yayınlanan, 13 yaşındaki Özgün Asya tarafından yapılmış otoportreyi de paylaştı. CEO, bu eserin Apple Pencil ile, iPad üzerinde oluşturulduğunu da kaydetti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nda yaşları 7,5 ile 13 arasında değişen 15 çocuk iPad ve Apple Pencil ile kendi portrelerini çizdi. “iPad ile Benim Portrem” adlı çalışmalarında çocuklar iPad?in çok yönlülüğüyle kendi hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını birleştirdi. Böylece ortaya 16 farklı otoportre çıktı. Apple Pencil ile iPad üzerinde sınırsız kağıt, rengarenk ve hiç bitmeyen boyalarla çizim yapan çocukların bazıları kendini sevgiyle beslediği ev hayvanın yanında ya da en sevdiği çiçeklerle çizerken bazıları da hayal ettiği mesleği portresinde yansıttı.

İLGİLİ HABERLER