Teknoloji

Apple Google’ın arka bahçesinde yeni bir yerleşke kurabilir

apple-central-wolfe-031015-3

Apple’ın uzay gemisine benzer ikinci bir yerleşke kurmak için imzayı atmaya yaklaştığı söyleniyor. The Silicon Valley Business Journal’da yer alan habere göre; Apple, Landbank Investments LLC. isimli şirketten Central & Wolfe adını taşıyan tesisin kiralanması için harekete geçti. İki taraf arasındaki görüşmelerin geçtiğimiz ay başladığı belirtilirken, inşaatın başlaması için henüz bir tarih verilmedi.

Apple’ın projesi kapsamında Central & Wolfe tesisinde bulunan ve 40 yılı aşkın süre önce inşa edilen dokuz bina yıkılacak ve 18 dönümlük alana Apple yeni binalar inşa edecek. İnşaatın tamamlanmasının ardından tesis tamamen farklı gözükecek. Eski binaların yerini üç adet yuvarlak ve birbirine bağlanmış yeni bina alacak. Yerleşkenin yarıdan fazlası açık havalı alan olarak değerlendirilecek.

Apple’ın inşa etmeyi planladığı yeni yerleşkede banka, kafeterya, fitness merkezi, kahve barı, konferans merkezi, 500 kişilik açık hava amfi tiyatrosu, berber, atletizm pisti, bisiklet tamircisi ve genel ihtiyaçları karşılamaya yönelik bir dükkan bulunacak. Yerleşkede 2 bin 582 araç kapasiteli otopark bulunacak.

Apple, halihazırda Campus 2 adını taşıyan yeni bir yönetim kurulu binasının inşaatına devam ediyor. Central & Wolfe tesisinin inşası durumunda 3 bin Apple çalışanı, Google’ın arka bahçesinde çalışıyormuş gibi olacak. Çünkü Central & Wolfe’un karşı tarafında Google’ın Mountain View yerleşkesi yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER