Eğlence

Apple Carpool Karaoke ile Emmy ödülü kazandı

apple carpool karaoke

Apple orijinal video içerik çalışmalarına “Planet of the Apps” isimli programla başlamış, ancak aradığını bulamamıştı. Buna rağmen, geri adım atmayan şirket, hedefini büyütmek için hazırlıklarına devam ederken çabalarının ilk karşılığını aldı. Apple Carpool Karaoke ile Emmy ödülü kazandı.

Kreatif içeriklerin yarıştığı Emmy kolunda “En iyi kısa şov dizisi” dalında ödülü kazanan Carpool Karaoke, Apple’a ilk kez teknik bir alan dışında Emmy getirdi.

Carpool Karaoke, James Corden’ın “The Late Late Show” isimli programında doğmuş ve kısa sürede tüm dünyada ilgi gören bir bölüme dönüşmüştü. Carpool Karaoke’nin haklarını 2016’da satın alan Apple, 2017’de programın bölümlerini Apple Music üzerinde yayınlamaya başlamıştı.

Ödül töreninde konuşan programın yürütücü yapımcısı Ben Winston, James Corden olmadan Carpool Karaoke’yi yapmanın riskli bir iş olduğuna dikkat çekti. The Late Late Show içinde yayınlanan bölümlerin aksine, Apple Music’teki bölümlerde James Corden otomobilin sürücü koltuğunda oturmuyor. Sadece iki bölümde sunuculuğu Corden üstlenirken, diğer bölümlerde direksiyona başka ünlüler geçmişti.

Apple Carpool Karaoke projesinde ilk etapta aradığını bulamamıştı. Programa gelen ilk tepkiler olumsuz olsa da, zaman içinde bu algı kırılmış ve program yükselişe geçmişti. Bu yükselişle beraber programın ikinci sezonunun çekilmesine karar verilmişti. Carpool Karaoke’nin yükselişinde Linkin Park’ın geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden vokalisti Chester Bennington’ın olduğu bölümün ailesinden onayla yayınlanması önemli bir rol oynamıştı.

İLGİLİ HABERLER