Ulaşım

Apple CarPlay ve otomobil entegrasyonunu kuvvetlendirecek

apple carplay jaguar

Apple’ın kendi markasıyla bir otomobil üreteceğine dair dedikodular zaman zaman alevleniyor. Ancak şirket zaten uzun süredir CarPlay ile otomotiv sektörünün parçalarından biri konumunda. Apple CarPlay ile otomobile bağlı iPhone’un haritasını, multimedya, iletişim uygulamalarını ve daha fazlasını otomobilin ekranında görmek mümkün oluyor.

Bloomberg’in haberine göre, Cupertino merkezli şirket CarPlay’in otomobille olan entegrasyonunu biraz daha kuvvetlendirmek istiyor. Sistem üzerinden klimanın kontrol edilebilmesi ve koltukların ayarlanabilmesi gibi işlerin de yapılabilmesi amaçlanıyor. “IronHeart” kod adıyla yürütülen projenin hâlâ ilk aşamalarında olduğu söyleniyor.

CarPlay’de sunulan özelliklerin temelinde otomobil üreticileriyle yapılan anlaşmalar bulunuyor. Eğer şirketin planları gerçeğe dönüşürse, CarPlay üzerinden sıcaklık ve nem ya da hız gibi bilgileri görmek mümkün olacak.

Apple, iPhone sahiplerinin CarPlay arayüzünden çıkmadan klima ve koltuk ayarlarını değiştirebilmesini veya ses sisteminin ayarlarını düzenleyebilmesini istiyor. Şirketin bu isteğini ne şekilde ve ne zaman gerçekleştirebileceğini görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER