Teknoloji

Apple CarPlay yakında üçüncü taraf harita uygulamalarını destekleyecek

apple carplayApple CarPlay kullanıcıları, iOS 12 ile birlikte yol tarifi konusunda Apple Harita dışında başka uygulamalardan da yararlanabilecek. CarPlay destekli araç sahipleri; Google Haritalar, Waze veya tercih ettikleri başka bir uygulama üzerinden yol tarifi alabilecek.

CarPlay başka senaryolarda üçüncü taraf uygulamaları bir süredir destekliyor. Ancak Apple harita konusunda kullanıcılara kendi uygulaması konusunda başka bir seçim imkanı vermemişti. Apple Harita uygulamasının kullanıcılar tarafından pek sevilmemesi, üçüncü taraf servislerin ekstra bilgiler sunması da başka harita uygulamalarına olan talebi artırmıştı.

Kullanıcıların diledikleri harita uygulamasını seçebilecek olması, CarPlay deneyimini geliştirecek bir hamle olarak tanımlanabilir. İnsanların direksiyon başındayken aşina oldukları bir servisten yararlanmasının önemli bir durum olduğunu söylemek gerekiyor.

Apple CarPlay ile iOS’i pek çok yeni arabanın araç içi eğlence sistemine entegre ediyor. Böylelikle direksiyon başındayken dikkat fazla dağılmadan iPhone’un yeteneklerinden yararlanmak mümkün hâle geliyor. Telefon üreticilerinin kullanıcı dostu arayüz tasarlama konusunda otomobil üreticilerine kıyasla daha yetenekli olmaları da CarPlay ve Android Auto gibi platformların önemini artırıyor.

İLGİLİ HABERLER