EğlenceUlaşım

Apple CarPlay Google Play Müzik desteğine kavuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple carplayiOS kullanıcılarının müzik dinlemek ve kütüphanelerini yönetmek için Google Play Müzik’i tercih etmesi pek sık rastlanan bir durum değil. Ancak hem bu gruba dahil olanlar hem de Apple’ın araç içi bilgi ve eğlence platformu CarPlay’in bulunduğu bir otomobile sahip olanlar için önemli bir destek hayata geçti. Apple CarPlay bundan böyle Google Play Müzik desteği de sunacak. Bu sayede Google Play Müzik kullanıcılarının yolda giderken çalan şarkıları kontrol etmesi kolaylaşacak.

9to5Mac’te yer alan habere göre, CarPlay üzerindeki Google Play Müzik deneyimi dört ana bölümden oluşuyor. Kullanıcılar ana ekranda tavsiyelerini görüntüleyebiliyor, Son Çalınanlar bölümünde yakın zamanda dinledikleri şarkıları görebiliyor, kaydedilmiş kataloglarına Müzik Kütüphanesi üzerinden erişebiliyor ve İstasyonlar üzerinden de farklı türleri ve koleksiyonları keşfedebiliyor.

Dileyen kullanıcılar Google Play Müzik ikonunu hızlı erişim için CarPlay’in ana ekranına taşıyabiliyor.

Apple CarPlay Google Play Müzik’in rakipleri için uzun süredir destek sunuyor

CarPlay, Google Play Müzik’in rakipleri Apple Music, Spotify ve Amazon Music ile entegre biçimde çalışıyordu. Dolayısıyla Google’ın da kendi servisini bu listeye sokma isteğine şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER