Ulaşım

Apple CarPlay bilgi ve eğlence ekranının ötesine geçiyor

apple car apple carplay
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple CarPlay önümüzdeki dönemde otomobillerin araç paneliyle doğrudan bağlantı içinde çalışacak. Platformun otomobille olan entegrasyonu da derinleşecek. CarPlay kullanıcıları otomobillerinin araç panellerinin görünümünü Apple’ınkine benzer bir araç takımı tasarımıyla değiştirebilecek.

Panele yolculuk bilgisi, klima kontrolü, hava durumu, güncellenmiş navigasyon bilgisi, yakıt veya batarya seviyesi gibi verileri eklemek mümkün olacak. Görünüm farklı ekran boyutlarına uyarlanabilecek ve yeni arayüz sayesinde otomobillerin ana ekranlarının görüntüsü iPad’lere benzeyecek.

Apple yeni CarPlay deneyimiyle ilgili detaylı bilgileri önümüzdeki yılın ilerleyen döneminde paylaşacak. Şirketin kendi elektrikli otonom otomobili üstünde çalıştığı bilinse de, çeşitli problemler nedeniyle bu projede şimdiye kadar büyük bir ilerleme sağlanabilmiş değil. Yeni CarPlay deneyimi, Apple Car‘ın neye benzeyeceği konusunda en net fikri edinmeye yardımcı olacak.

Yeni Apple CarPlay deneyimini Ford, Audi, Jaguar-Land Rover, Nissan, Volvo, Polestar gibi markaların otomobillerinde yaşamak mümkün olacak. Şirketten verilen bilgiye göre, piyasaya sürülen yeni arabaların yüzde 98’inde CarPlay desteği mevcut. Kullanıcıların yüzde 79’u da bir araba satın almadan önce CarPlay desteğinin olup olmadığına bakıyor.

İLGİLİ HABERLER