Ulaşım

Apple CarPlay sistemi Aston Martin ve Mini’ye de geliyor

apple carplay sürücüsüz otomobil

Apple’ın otomobillere özel bilgi ve eğlence sistemi CarPlay iki yeni lüks otomobil markasına daha giriş yapıyor. 9to5Mac‘in haberine göre, Apple’ın web sitesindeki CarPlay sayfası güncellendi, listeye Aston Martin ve Mini’nin bazı modelleri de eklendi.

Mini için konuşacak olursak, CarPlay 2018 Countryman ve 2018 Clubman serisinin Tech Pack veya Media Pack XL paketlerine yıl içinde çıkacak modellerle birlikte gelecek. Bu, mevcut modellere Apple’ın araç içi bilgi ve eğlence sisteminin gelmeyeceğini gösteriyor.

Aston Martin tarafında ise, Apple’ın otomobillere özel sisteminin 2017 Vantage, Vanquish, Rapide ve DB9 Volante modellerinde yer alacağını görüyoruz.

Bu yeni eklemelerle birlikte sistemin desteklediği araçlara ait uzun liste biraz daha uzamış oldu. Apple’ın bilgi ve eğlence platformu şu anda 50’ye yakın üreticinin 200’ü aşkın modelinde tüketicilere sunuluyor.

Aston Martin gibi lüks bir otomobilin içinde, şekerleme tarzındaki renkli ikonlarıyla bezenmiş bir ana ekran sunan CarPlay bilgi ve eğlence ekosistemini görmek biraz garip görünebilir. Ancak araç üreticileri işin estetiğinden daha çok işlevselliğine değer vermeye başladı. Ferrari ve Porsche gibi diğer lüks otomobil üreticilerinin de bu sistem uyumluluğunu eklemeye başladıklarını görmüştük. Görünen o ki, insanlar ne kadar fazla para verirlerse versinler, eninde sonunda tercih ettikleri basitlik gibi değerler oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple CarPlay nedir, hangi otomobil modelleri destekliyor?

İLGİLİ HABERLER