Teknoloji

Apple’dan Apple Card sahiplerine önemli uyarı

apple card

Apple‘ın Goldman Sachs destekli ilk kredi kartı Apple Card, bu hafta itibarıyla ABD’deki tüm iPhone sahiplerine açıldı. Şirket, kartın titanyum kaplı fiziksel versiyonuna dair önemli bir bilgiyi de dağıtım sürecinin başlamasıyla birlikte açıkladı.

MacRumors sitesi tarafından ortaya çıkarılan destek sayfasına göre; Apple, Apple Card’ın deri cüzdanlarda saklanmaması tavsiye ediliyor. Buna ek olarak, kartın kot gibi kumaş türleriyle doğrudan temas etmemesi de öneriliyor. Apple kumaşlarla temasın kartın rengini, bir daha eskiye döndürülemeyecek şekilde, değiştirebileceğini belirtiyor.

Apple, kredi kartının piyasadaki en ağır kartlardan biri olduğunun altını çiziyor ve Apple logosu ile kart sahibinin adının kartın üstüne lazer ile işlendiğini hatırlatıyor. Şirket, parlak beyaz işlemenin titanyum ana materyale eklenen çok katlı kaplama sayesinde elde edildiğini belirtiyor.

Kısacası; herhangi bir metal Apple Card’la temas ederse, kartın üstünde ciddi çizikler meydana geliyor. Bu metallere diğer kredi kartlarının kenarlarının da dahil edildiğini belirtmekte fayda var.

Apple Card nasıl korunmalı?

Apple Card’a zarar verecek şeyler hakkında kullanıcılarını bilgilendiren Apple, kartın muhafazası konusunda ipuçları vermeyi de ihmal etmedi. Şirket, Apple Card’ın deri dışında yumuşak bir materyalden yapılmış bir kılıf içinde saklanmasını öneriyor. Metal objelerle temas edilmemesi de Apple’ın önerilerinden biri oluyor.

Apple Card temizliğinde ise suya veya izopropil alkole batırılmış mikro fiber bezlerin kullanılması öneriliyor. Apple, cam veya ev temizliğinde kullanılan bezlerin ve amonyak, aerosol gibi kimyasallardan uzak durulması gerektiğinin de altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER